Havířov chce levnější energie, nakupovat bude opět společně se svými organizacemi na burze

16.08.2017 18:00

Pro období následujících dvou let chce město pro sebe a své organizace zajistit co nejvýhodnější cenu společného nákupu elektrické energie a zemního plynu. Od roku 2012 nakupuje Havířov energie na Českomoravské komoditní burze Kladno a o nákupu v prostředí komoditní burzy rozhodli radní i letos.

Havířov chce levnější energie, nakupovat bude opět společně se svými organizacemi na burze
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Nákup energií každoročně centralizujeme. Elektřinu a plyn tak pořizujeme nejen pro městský úřad, ale i školy a školky, sociální a kulturní zařízení, Technické služby Havířov či Havířovskou teplárenskou společnost. Pro následující dvouleté období budeme nakupovat opět celkem asi 24 tisíc megawatthodin silové elektřiny a téměř 4 a půl tisíce megawatthodin zemního plynu. Nákup na burze jsme vyhodnotili jako efektivní nástroj k výběru dodavatele energií. Na burzovním trhu vládne silně soutěžní prostředí, které táhne ceny dolů více než u jiných forem veřejné zakázky," vysvětlil náměstek primátorky pro hospodářský rozvoj Karel Šlachta.

Situace na trhu s energiemi je v posledních letech poměrně nepředvídatelná a má na ní vliv spousta faktorů, přesto město předpokládá úsporu. "S ohledem na veškeré dostupné informace je v současné době velmi příznivá velkoobchodní cena jednotlivých komodit, ale i kurz koruny vůči euru. Proto předpokládáme, že opět ušetříme značné finanční prostředky," prohlásil náměstek Šlachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

10:23 Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

Nejenom modernější a komfortnější, ale také energeticky úsporná. To je cíl, ke kterému směřuje Městs…