Hlučín: Nové parkoviště na Rovninách se začne stavět v létě

21.06.2017 7:33

Nové parkoviště pro více jak stovku aut se začne o letních prázdninách stavět v ulici J. Seiferta na Rovninách. Se stavbou budou spojena dopravní omezení, která potrvají pravděpodobně do konce letošního roku.

Hlučín: Nové parkoviště na Rovninách se začne stavět v létě
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Investici má starosti městská společnost TS Hlučín. Rozhodla o tom už v loňském roce Rada města Hlučín, která je zároveň valnou hromadou společnosti. Do výběrového řízení na dodavatele se přihlásilo šest firem, vyhrála společnost Silnice.CZ z Krnova s cenou 8,5 milionu korun.

Nová parkovací místa usnadní život obyvatelům sídliště, kteří v současnosti po odpoledním návratu z práce často těžko hledají místo k zaparkování. Pravděpodobně do konce roku, kdy je v plánu kolaudace nového parkoviště, bude ale provoz v ulici omezený.

„Kvůli stavebním pracím musíme dočasně zrušit 38 parkovacích míst. Protože u sídlištní zástavby na Rovninách je už v současnosti problém zaparkovat, rozhodli jsme se po dobu výstavby ulici zjednosměrnit. To umožní parkovaní po pravé straně komunikace," uvedl ředitel TS Hlučín Roman Šťastný.

Jednosměrný bude provoz ve směru od křižovatky s ulicí Dukelskou po křížení s ulicí Svornosti. Dopravní omezení začnou platit pravděpodobně v červenci.

„Prosím všechny řidiče o trpělivost. Dopravní situace v ulici nebude po dobu výstavby parkoviště jednoduchá, ale stavby by měla vyřešit dosavadní neutěšenou situaci s parkováním," doplnil ředitel Šťastný. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

7:17 Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

Statutární město Děčín hledá podporu pro změnu legislativy, týkající se fungování výchovných ústavů …