Hlučín: Sanace Hlučínského jezera zahájena

21.08.2020 6:32

Stavební práce na projektu „Sanace, rekultivace a revitalizace území po těžbě štěrkopísku u Hlučína – I. etapa“ započala společnost Gardenline s.r.o. v souladu se smlouvou s Ministerstvem financí ČR dne 27. července 2020.

Hlučín: Sanace Hlučínského jezera zahájena
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Aktuální práce však do 6. září 2020 výrazně neomezí provoz na Hlučínském jezeře. Od 1. září 2020 bude omezen provoz na ulici Jahodová a také bude omezena již značná část oploceného sportovně-rekreačního areálu Hlučínského jezera. „Poslední akcí tohoto roku, jež bude pořádána u restaurace Nová Laguna na břehu Hlučínského jezera, bude festival sCoro Štěrkovna v termínu 18. a 19. září 2020. Do sportovně-rekreačního areálu vstup již nebude možný,“ sdělil starosta Pavel Paschek.

Od října započnou práce na korytu potoka Vařešinka, a také na zkapacitnění jeho zatrubněné části pod parkovištěm. Rovněž bude budována staveništní komunikace z místní komunikace Kozmice - Jilešovice, k lávce přes Juliánku v oblasti Kolečkova mlýna. Lze očekávat zvýšenou dopravu materiálu na pravobřežní hráz na silnici Chabičov - Jilešovice, místní komunikaci Kozmice - Jilešovice (po most přes Opavu, a ze silnice Kozmice - Hlučín přes ulici Jahodová
do oblasti západní části jezera.

„Do konce roku 2020 začnou práce na Čelní hrázi (levobřežní hráz potoka Juliánka ve směru na Kozmice, ulice Poručíka Hoši), na založení lávek přes potok Juliánka a vodní tok Opava a taky práce na levobřežní hrázi řeky Opava a pravobřežní hrázi v úseku most přes řeku Opava - rampa na pravobřežní hráz, za penzionem Kamenec. Rovněž se bude intenzivně pracovat na systému napouštění jezera (odběrný objekt, napouštěcí potrubí a funkční objekt) a na zkapacitnění zatrubněné části potoka Vařešinky Postupem času se budou realizovat přeložky, které jsou projektovou dokumentací předepsány a schváleny,“ sdělil zástupce firmy Gardenline s.r.o. Ing. Petr Skřivánek.

Pokud to klimatické podmínky dovolí, budou se v průběhu zimy a jara zpevňovat břehy Hlučínského jezera.

O dalším postupu prací budeme průběžně informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…