Hodonín: Adoptujte svůj strom. Kdo se zapojí, bude odměněn

27.04.2019 18:01

Dlouhodobé sucho je velkým problémem pro zemědělce, zahrádkáře, ale také pro města. Usychají v nich nejen mladé stromy, ale i staré, letité.

Hodonín: Adoptujte svůj strom. Kdo se zapojí, bude odměněn
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Vedení města se proto rozhodlo podpořit a motivovat občany k zálivkám stromů. Do péče o strom se mohou zapojit dobrovolníci. Každý, kdo se zapojí, bude odměněn.

Problémy se suchem se snaží město řešit již delší dobu také při plánování nových projektů a investičních akcí.  Zavádí se opatření pro zadržování (zasakování) dešťové vody ve veřejném prostoru, volí se odolnější druhy stromů a vegetace, které lépe snášejí ztížené podmínky a dlouhodobá sucha a horka, pravidelně se zalévají květinové záhony i stromy a podobně. Bohužel ani to v poslední době nestačí a usychají nejen mladé stromy.

Pomoci s usycháním stromů mohou i občané, kteří si uvědomují, že každý strom je darem, nikoliv obtíží. Vedení města se proto rozhodlo vyzvat a motivovat občany k zálivkám stromů. Každá kapka pomoci se zúročí! Dobrovolníci, kteří si vyberou jeden nebo i více stromů k zalévání, můžou zaslat e-mailem své jméno a kontakt, spolu s určením stromu, který si vybrali, na adresu městského úřadu konecna.katerina@muhodonin.cz. Každý, kdo se zapojí, bude odměněn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…