Hodonín: Léto budou doprovázet velké stavby

18.06.2021 7:35

Hned tři velké stavby současně provádí město Hodonín jako investor na svém území. Kromě stavby kanalizace na odvedení přebytečných dešťových vod z území Výhonu provádějí stavební firmy opravy ulic Měšťanské a tř. Dukelských hrdinů. Čtvrtou velkou stavbou na území města, jejímž investorem je však Státní pozemkový úřad, je nová cesta přes Očovské louky.

Hodonín: Léto budou doprovázet velké stavby
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Odvedení dešťových vod z Výhonu je ve druhé polovině výstavby a práce pokračují podle plánu. Aktuálně se staví retenční nádrž, která bude zachytávat přebytečnou dešťovou vodu z veřejných komunikací a ze zpevněných ploch. Nádrž bude řešena jako suchý poldr a bude nepropustná se zpevněnými a zatravněnými svahy. Jejím úkolem bude regulovat odtok vody při nahromadění dešťových vod při případném přívalovém dešti a řízeně vodu odvádět do nové dešťové kanalizace. Celá stavba vyjde město přibližně na 20,4 milionů korun a harmonogram prací počítá s jejím ukončením do listopadu letošního roku.

V měsíci červnu začaly stavební práce na revitalizaci částí ulic Měšťanské a tř. Dukelských hrdinů. Obě akce jsou rozděleny do několika etap. V Měšťanské ulici se aktuálně opravuje úsek od křižovatky s ulicí Slavíkova po okružní křižovatku s ulicemi Štefánikova, Kollárova a Herbenova. Práce v tomto úseku budou trvat asi tři měsíce. V navazujících dvou etapách budou práce v Měšťanské ulici pokračovat až po křižovatku s ulicemi Horní Valy a Dolní Valy. Také opravy Měšťanské ulice by měly skončit do konce listopadu a celá rekonstrukce vyjde přibližně na 23,6 milionu korun.

Na začátku června začala rekonstrukce další části tř. Dukelských hrdinů. Ta se provádí dlouhodobě a také po etapách. Letos přijdou na řadu dva další úseky. Aktuálně se stavební práce provádějí v úseku od křižovatky s ulicí Havlíčkovou po křižovatku s ul. Pr. Veselého. Na ni přibližně v polovině srpna naváže oprava dalšího úseku až po křižovatku s ulicí Marxovou. Oba úseky by měly být hotovy rovněž do konce listopadu. Opravy obou úseků vyjdou město přibližně na 17,5 milionu korun.

Čtvrtou velkou stavbou na území města je cesta přes Očovské louky, která spojuje část zvanou Mrkotálky s jihovýchodním okrajem města a přístavištěm. Nová cesta je už postavena a má asfaltový povrch. Aktuálně se provádějí dokončovací práce, na podzim bude kolem cesty ještě vysazena alej stromů. Investorem stavby je Státní pozemkový úřad, jehož vyjde stavba na přibližně 13,7 milionu korun. Po kolaudaci město Hodonín převezme cestu do svého vlastnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…