Hodonín: Město ocenilo úspěšné studenty

01.05.2022 14:56 | Tisková zpráva

Deset studentů tří hodonínských středních škol zavítalo na radnici, aby převzali od představitelů města uznání a ocenění nejen za výborné studijní výsledky, ale především za své mimoškolní aktivity.

Hodonín: Město ocenilo úspěšné studenty
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Za reprezentaci města studentům Gymnázia a Obchodní akademie, Integrované střední školy a Střední školy průmyslové a umělecké poděkovali místostarostové David Herzán a Ondřej Fialík. Kromě výborných studijních výsledků jsou ocenění studenti úspěšní v mnoha mimoškolních a volnočasových aktivitách, v nichž dosahují významných úspěchů.

„Bylo pro mne ctí, že jsem mohl předat ocenění studentům, kteří jsou úspěšní v různých oborech studijní činnosti,“ řekl místostarosta David Herzán, který je garantem vedení města za oblast školství. „Kromě studia se dokáží podělit o svůj volný čas a jsou inspirací pro své spolužáky. Dokáží také svým nadšením pro věc strhnout ostatní a kolektivy stmelovat,“ uvedl místostarosta a dodal, že právě takové lidi město potřebuje a bude rád, když se studenti po ukončení svých studiích do Hodonína vrátí.

Ocenění studenti a studentky

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

Alžběta Bařinová
Studentka sexty gymnázia se už od útlého věku věnuje folkloru, tančí ve folklorním souboru Kordulka, zpívá a hraje na cimbál. V rámci Středoškolské odborné činnosti (SVOČ) vytvořila 113 stánkovou práci na téma Současná podoba podlužáckého kroje, v niž kromě popisu a historického vývoje se zabývá údržbou a výrobou podlužáckého kroje a příležitostmi, k nimž se kroj obléká. V květnu ji čeká krajské kolo SVOČ.

Dominika Naďová
Studentka sexty gymnázia vykazuje nadstandardní výsledky v jazykových dovednostech, v anglickém a německém jazyce, a také v chemii. Složila mezinárodní zkoušky Cambridge English na úrovni C1. Daří se jí i v německém jazyce - po vítězství v Okresním kole olympiády postoupila do krajského kola. Také v chemické olympiádě postoupila do krajského kola. Spolu s týmem spolužáků, jehož je kapitánkou, postoupila do národního finále soutěže ChemQuest, která se bude konat v Praze.

Sára Štětková
Studentka 3. ročníku obchodní akademie. Kromě výborných studijních výsledků se zúčastňuje různých jazykových a odborných soutěží a olympiádách. Značnou měrou spolu se svými spolužačkami přispěla ke vzniku bufetu, který provozují sami studenti, dohlíží na jeho chod jak po organizační, administrativní, tak i po finanční stránce.

Jerguš Dovala
Student osmého ročníku gymnázia, kterého letos čeká maturita, reprezentuje školu v mnoha soutěžích a olympiádách. Pomáhá při organizaci školních i mimoškolních akcí, například na Dni otevřených dveří, moderuje akce. Po celých osm let působí ve školním pěveckém sboru Barbastella nejen jako jeho člen, ale má nemalou zásluhu na jeho propagaci.
V době covidu působil jako dobrovolník a pomáhal s obstaráváním nákupů pro starší občany. S domem kultury pomáhal organizovat projekt Shromáždění na podporu Ukrajiny. V dobrovolnické činnosti se angažuje i v osobním životě, pořádá tematické víkendové akce pro děti.

Jan Engler
Student septimy gymnázia, který vyniká v matematice a přírodovědných předmětech. Dlouhodobě reprezentuje školu ve školních, okresních a krajských kolech matematických a fyzikálních olympiád. Pravidelně se účastní také chemických olympiád, v nichž dosahuje výborných výsledků. Výsledkem zapojení do Středoškolské odborné činnosti je práce Intuicionistická logika a její modely. Úspěšně tak reprezentoval školu a město.

Kateřina Psotová
Studentka 4. ročníku Integrované střední školy Hodonín si za své životní poslání zvolila obor sociální činnost. Během čtyřletého studia absolvovala několik odborných praxí v sociálních zařízeních v regionu, v nichž vždy prokazovala vysoký stupeň profesionality a odbornosti. Od prvního momentu si dokáže získat klienty svou ochotou, laskavostí a vstřícností. K jejím charakterovým vlastnostem patří i to, že dokáže ostatní nadchnout pro dobrou věc. Po složení maturitní zkoušky se chce věnovat svému oboru a vykonávat smysluplnou práci, která přináší užitek a radost i ostatním lidem.

Stanislav Polák
Student 3. ročníku Integrované stření školy Hodonín, učebního oboru truhlář, kterého baví práce se dřevem, se momentálně připravuje na závěrečné zkoušky. V regionálním kole Jihomoravského a Zlínského kraje, které je součástí Mistrovství České republiky v oboru truhlář, vybojoval ve tvrdé konkurenci v listopadu 2021 druhé místo. Stanislav má přirozenou autoritu ve třídě a dokáže motivovat spolužáky k lepším studijním výsledkům. Po závěrečných zkouškách bude studovat nástavbové studium - obor Podnikání.

Pavel Štarha
Student 4. ročníku Střední školy průmyslové a umělecké Hodonín, oboru Technické lyceum, se aktuálně připravuje na maturitní zkoušku, po jejímž absolvování chce pokračovat ve studiu informatiky na Fakultě informačních technologií v Brně. Už od prvního ročníku se věnuje programování robotů ze stavebnice Lego Mindstorms. Zúčastnil se Robosoutěže, pořádané Elektrotechnickou fakultou ČVUT Praha, a také Robotiády ve VIDA centru v Brně, kde se svým projektem zvítězil v kategorii Freestyle. Ve volném čase rád sportuje a věnuje se psaní knih. Jeho prvotina „Vězeň vlastní mysli“ pojednává o muži, který po závažné operaci mozku není schopen rozlišit sny od reality a svým způsobem žije několik životů najednou.

Petr Hubatka
Student 4. ročníku Střední školy průmyslové a umělecké Hodonín, studijního oboru Grafický design, pravidelně spolupracuje se školním časopisem ECHO. Je hlavou redakce a zodpovědný za obsah a podobu časopisu. Časopis nadchl studenty i učitele. Petr, který má také výborné organizační schopnosti, už byl přijat na dvě výtvarné školy, do Prahy a do Zlína, kde se v přijímacím řízení umístil na prvním místě mezi uchazeči. Ve studiu bude pokračovat na ČVUT v Praze na Fakultě architektury, obor Design.

Ladislav Sedláček
Student 1. ročníku Střední školy průmyslové a umělecké Hodonín, studijního oboru Stavitelství, kterému se chce věnovat i po střední škole. Je rovněž výborným sportovcem klubu AC Čejkovice ve skoku o tyči. V této disciplíně získal letos v únoru v Ostravě 1. místo na Mistrovství ČR juniorů v hale, kde zdolal výšku 486 centimetrů. Je to jeho nový osobní rekord, ale i splněný limit pro mistrovství Evropy do 18 let, které se bude konat ve dnech 4. – 7. 7. 2022 v Jeruzalémě. Ladislav je také vítězem Mistrovství Moravy a Slezska dorostu, juniorů a dospělých v Ostravě a bronzovým finalistou na mítinku WIT. Jeho největším současným sportovním cílem je Mistrovství světa do 20 let v Kolumbii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…