Hodonín: Město představilo záměr Domu přírody v Bažantnici

12.10.2018 19:04

Záměr vytvořit z Centra ekologické výchovy v Bažantnici takzvaný Dům přírody představil 9. října Agentuře ochrany přírody a krajiny ČR v Praze místostarosta města Ladislav Ambrozek. Dům přírody, který by mimo jiné nabízel návštěvníkům i krásy blízké přírody, by byl součástí připravovaného Lesoparku Dúbrava. Řídícímu výboru programu Dům přírody se záměr líbil a zahrnul jej do svých projektů.

Hodonín: Město představilo záměr Domu přírody v Bažantnici
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

„Dům přírody slouží k prezentování chráněných území v jeho blízkosti a zatím to bylo vždy vázáno na chráněné oblasti,“ vysvětlil místostarosta města Ladislav Ambrozek. „Toto by byl první dům, který by neprezentoval chráněnou krajinnou oblast, ale prioritně NPP Hodonínskou Dúbravu. Chtěli bychom však do záměru zahrnout i NPP Váté písky u Bzence – přívozu a NPR Cahnov – Soutok“, doplnil místostarosta.

Domy přírody jsou moderní návštěvnická střediska ve zvláště chráněných územích, určená pro veřejnost. Vznikají při chráněných krajinných oblastech a patří mezi vyhledávané destinace cestovního ruchu. Přijetí záměru hodonínského Domu přírody do projektů Agentury pro ochranu přírody a krajiny ČR je prvním krokem nutný k žádosti o dotační prostředky, následovat bude zpracování takzvaného interpretačního (komunikačního) plánu a zpracování projektové dokumentace Centra ekologické výchovy, které musí splňovat metodiku Domů přírody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…