Hodonín: Mladí cyklisté soutěžili v jízdách zručnosti i znalostech silničního provozu

06.05.2022 7:29 | Tisková zpráva

Prověřit znalosti dopravní výchovy v praxi bylo cílem soutěže mladých cyklistů, která se konala 4. května na dopravním hřišti ZŠ Vančurova. Celkem 44 dětí z osmi škol rozdělených do dvou věkových kategorií soutěžilo v čtyřčlenných družstvech v jízdě podle dopravních značek a také v jízdách zručnosti. Kromě žáků ze tří hodonínských škol se zúčastnila také družstva ze Sudoměřic, Mikulčic, Lužic, Rohatce a Dubňan.

Hodonín: Mladí cyklisté soutěžili v jízdách zručnosti i znalostech silničního provozu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

„Jsem rád, že se po dvouleté pauze soutěž opět obnovila, a že ji město Hodonín může pořádat. Jako dítě jsem se soutěží sám účastnil a myslím, že jsou velice potřebné. Je to o bezpečnosti provozu a pamatuji si, že mě vždycky bavily,“ řekl místostarosta Ondřej Fialík. Soutěž se konala pod dohledem rozhodčích i policistů, a kromě praktických jízd byly součástí také testové otázky a první pomoc. „Městská policie i státní policie budou hodnotit praktickou jízdu jednak po dopravním hřišti a jednak jízdu zručnosti. Dále potom v učebnách bude Český červený kříž a studentky zdravotní školy z Kyjova přezkušovat první pomoc a také bude test z pravidel silničního provozu,“ řekl Stanislav Lustig z odboru dopravních a správních agend Městského úřadu Hodonín.

Soutěž mladých cyklistů je vyvrcholením celoroční výuky dopravní výchovy, do které se školy z Hodonína i okolí ve spolupráci s městskou policií zapojují. Nejedná se o jednorázovou akci. Tři vítězná družstva z každé věkové kategorie postupují do okresního kola, které se bude konat 11. 5. na dopravním hřišti v Kyjově. Jeho vítěz pak bude mít šanci bojovat o umístění v krajském kole 23. 5. ve Veselí nad Moravou. 

V mladší kategorii od 10 do 12 let zvítězili žáci ze ZŠ Jaroslava Dobrovolského Lužice, druhé místo vybojovalo družstvo ZŠ Vančurova Hodonín a třetí místo získali žáci ZŠ a MŠ Mikulčice. V kategorii starších žáků od 12 do 16 let vyhráli rovněž žáci ZŠ Jaroslava Dobrovolského Lužice, druhé místo obsadilo družstvo pořádající ZŠ Vančurova a třetí místo získali žáci ZŠ Očovská Hodonín.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…