Hodonín: Nový most přes silnici I/55 již slouží svému účelu

17.08.2019 21:32

Necelých třináct měsíců až do konce letošního července trvala oprava mostu přes frekventovanou silnici I/55 na Brněnské ulici v Hodoníně. Za účasti představitelů kraje se konalo slavnostní otevření této náročné stavby, jejíž náklady dosáhly téměř 60 milionů korun.

Hodonín: Nový most přes silnici I/55 již slouží svému účelu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Důvodem rekonstrukce mostu v délce 69 metrů a šířce 19 metrů byly závažné poruchy, které vykazovala jeho nosná konstrukce. Kompletní přestavba tedy zahrnovala demolici nosné konstrukce mostu a mostního svršku, rekonstrukci spodní stavby, osazení nové nosné konstrukce včetně provedení nového mostního svršku a úpravy přilehlé komunikace. „Vzhledem k požadavku na zachování provozu, jsme rekonstrukci prováděli po polovinách. V roce 2018 byly provedeny práce na pravé straně mostu ve směru do Hodonína a po nutné zimní přestávce pak v roce 2019 obdobně probíhaly práce i na levé straně,“ uvedl vedoucí technicko správního úseku SUS JMK Libor Olšák. Až na pár krátkodobých uzavírek tak nebylo nutné dopravu dlouhodobě omezit.

Financování stavby bylo zajištěno z rozpočtu Jihomoravského kraje s využitím dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury. „Myslím, že se stavba povedla a patří poděkovat zhotovitelům. Jsem velice rád, že se nám tento náročný projekt podařilo dotáhnout do zdárného konce a nejen hodonínští řidiči tak mohou užívat nový, bezpečný most,“ sdělil náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Roman Hanák.

Zhotovitelem stavby byla společnost PORR a.s. a FIRESTA – Fišer, rekonstrukce stavby a.s. a projektantem společnost Rušar mosty, s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…