Hodonín: Odvedení dešťových vod z Výhonu bude pokračovat stavbou záchytné nádrže

07.03.2021 10:44

Stavební práce na odvedení dešťových vod z území Výhonu pokračují podle stanoveného harmonogramu. Na straně sídliště Jihovýchod jsou zemní práce již ukončeny. V současné době se práce soustředí do ulice Partyzánské a pokračovat budou směrem k Výhonu stavbou záchytné nádrže v ulici Sídlištní.

Hodonín: Odvedení dešťových vod z Výhonu bude pokračovat stavbou záchytné nádrže
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Nejsložitější práce v současné době probíhají pod okružní křižovatkou a v ulici Partyzánské. Jedná se o hloubení kanálu bez výkopů pomocí technologie řízeného protlačování. Do vyvrtaných otvorů se následně vsouvá potrubí. Prostor pro potrubí pod křižovatkou je hotov, pokračuje se s protlaky v ulici Partyzánské. V dalším úseku Partyzánské ulice, od křižovatky s ulicí Brandlovou po Sídlištní, budou práce probíhat jako výkopové, a to souběžně s opravou stávající kanalizace, kterou provádí investor Vodovody a kanalizace, a. s. Stavba bude pokračovat po ulici Sídlištní k retenční (záchytné) nádrži.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

Záchytná nádrž vznikne při železniční stanici v místě mezi trafostanicí a bytovou zástavbou na ulici Sídlištní. Doposud bylo místo využíváno jako zelená plocha s osmi stromy, které musely ustoupit stavbě a budou nahrazeny náhradní výsadbou v dvojnásobném množství na jiném místě města. Nádrž bude řešena jako suchý poldr a bude nepropustná, s pevnými částmi a zatravněnými svahy. Neznamená to, že v ní bude trvale stát voda. Její funkcí je v případě potřeby zachytávat a řízeně odvádět nadbytečnou dešťovou vodu z Výhonu přes regulátor odtoku do potrubí nově budované stoky.

Dešťové vody z území Výhonu, které leží severně od železniční trati, budou svedeny potrubím pod touto tratí. Také zde se bude hloubit kanál pomocí technologie protlaků v délce asi 32 metrů a potrubí se napojí na retenční nádrž na druhé straně trati. Vybudovat nádrž na území Výhonu kvůli soukromému vlastnictví pozemků nebylo možné.

Výhon je jednou z lokalit vhodných pro výstavbu rodinných domů. Podmínkou pro to, aby město mohlo zasíťovat celou tuto lokalitu, je odvedení dešťových vod a splaškových vod. Dešťová voda bude odváděna do dešťové kanalizace a do vodoteče Očovského járku. Splašková voda bude napojena na stoku kanalizačního sytému města na dolní cestě Marxovy ulice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…