Hodonín: Práce na hřbitově pokračují. Služby i zastávka jsou dočasně přeloženy

06.09.2017 7:25

Zhruba jeden měsíc trvají práce na rozsáhlé rekonstrukci budovy správy hřbitova a staveniště se mění každý den přímo před očima.

Hodonín: Práce na hřbitově pokračují. Služby i zastávka jsou dočasně přeloženy
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Práce za 19 milionů korun budou zahrnovat kromě komplexního zaizolování proti zemní vlhkosti, kterou budova v minulosti trpěla, výměnu střešní konstrukce, úpravy vnitřních dispozic, krytých stání pro pohřební vozy, příjezdové komunikace i lepší zázemí pro zaměstnance správy a návštěvníky hřbitova. Předpokládá se, že hotovo bude do konce roku. Provoz městského hřbitova není omezen. Služby spojené s jeho správou a autobusová zastávka jsou dočasně přeloženy.

Po dobu opravy správní budovy je pro návštěvníky hřbitova umožněn vstup pouze hlavní branou od státní silnice Hodonín – Rohatec. Do obřadní síně se návštěvníci dostanou z boční části ze směru od parkoviště. Provoz správy hřbitova, pohřební služby Pieta a prodejny květinářství nejsou přerušeny. Po dobu oprav správní budovy jsou však přemístěny do mobilních buněk před hlavním vstupem na hřbitov.
Město Hodonín dohodlo s dopravcem městské autobusové dopravy dočasné přemístění autobusové zastávky "Hodonín, hřbitov". Zastávka se po dobu oprav posunuje asi o 100 metrů blíže k výjezdu z parkoviště u hřbitova na státní silnici Hodonín - Rohatec a je zřetelně označena. Dočasné přeložení zastávky se předpokládá do konce letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…