Hodonín: Příjezdová cesta zlepší přístup k přístavišti

06.05.2020 11:11

Do užívání včera předali zástupci Dobrovolného svazku obcí (DSO) Obce pro Baťův kanál cyklistům a návštěvníkům hodonínského přístaviště novou příjezdovou cestu a symbolicky předali její správu městu.

Hodonín: Příjezdová cesta zlepší přístup k přístavišti
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Cesta vznikla díky iniciativě DSO Obce pro Baťův kanál v rámci přeshraničního projektu Interreg ve spolupráci s městy Hodonín a Holíč. Stavba komunikace vyšla na 3,360 milionu korun, včetně náhradní výsadby zeleně a její náklady z 90 procent pokrývají zdroje z evropských fondů.

Cesta s asfaltovým povrchem vede podél Veslařského klubu Hodonín k přístavnímu molu a dále se napojuje na stezku ve směru na Rohatec. Cyklisté, návštěvníci areálu, ale i majitelé lodí tak budou mít pohodlnější přístup k veslařskému klubu i k molu, které bylo postaveno už před dvanácti lety. „Areál veslařského klubu a zázemí u Moravy se posunuly zase o kus dál,“ řekl při otevírání nové komunikace starosta města Libor Střecha. „V blízké budoucnosti tu máme ve spolupráci s Ředitelstvím vodních cest velké plány a myslím, že tato lokalita bude jednou z nejatraktivnějších v Hodoníně. Už teď je vyhledávaná spoustou pěších, cyklistů i sportovců, kteří zde mají zázemí ve veslařském klubu,“ nastínil starosta. Už na podzim by měly začít práce na splavnění řeky Moravy, která přivede malé lodě až do Hodonína.

Investorem stavby byl DSO Obce pro Baťův kanál. „Výstavba příjezdové cesty k přístavišti vyšla na 3,120 milionu korun a náhradní výsadba zeleně stála přibližně 142 tisíc korun,“ sdělila manažerka DSO Obce pro Baťův kanál Martina Kočvarová. Na stavbu se podařilo získat 90 procentní dotaci z projektu Interreg V - A Slovenská republika – Česká republika 2014 – 2020.

Přeshraniční projekt si klade za cíl zvýšit dostupnost kulturního a přírodního dědictví v příhraničním regionu po obou stranách řeky Moravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…