Hodonín: Ulice Brandlova zkrásněla

26.11.2017 6:33

Po čtyřech měsících skončily stavební práce v ulici Brandlova na sídlišti Rudolfa Filipa, které uzavřely další etapu již dříve započatého projektu regenerace tohoto sídliště. Ulice se změnila a nebývale prohlédla. Obyvatelé této části Hodonína se dočkali nejen úprav zpevněných ploch a chodníků, ale mají také nové parkovací plochy, autobusovou zastávku a náhradní zeleň.

Hodonín: Ulice Brandlova zkrásněla
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Regenerace panelového sídliště probíhá postupně od loňského roku, aby co nejméně narušila chod sídliště a život jeho obyvatel. V jarních měsících letošního roku byla dokončena oprava a prodloužení části komunikace ulic Vančurova a Sídlištní až po garáže u železniční trati. V létě pak začaly další stavební práce a další etapa projektu v ulici Brandlova. „Upraveno bylo celkem 75 kolmých parkovacích stání, včetně 6 stání pro osoby tělesně postižené. Přibylo 41 nových parkovacích míst, zbývající stání jsou nově opravena,“ sdělila Martina Janíková z odboru investic a údržby. Součástí provedených prav v ulici Brandlova je také nové kontejnerové stání z betonové dlažby a autobusová zastávka s přístřeškem.

Pěší mají k dispozici dlážděné chodníky a pro větší bezpečnost vznikly přechody pro chodce. Jsou osvětleny led-svítidly, stejně tak jako stožáry veřejného osvětlení. Před započetím stavebních prací se muselo vykácet 9 přerostlých stromů, za které je nyní nově vysazeno 10 kusů listnatých stromů. Jedná se o ozdobné pilovité třešně a také záhony jsou osázeny 53 keři tavolníku.

Stavební práce za 9,5 milionu korun provedli zaměstnanci společnosti SWIETELSKI stavební s.r.o. a byly skončeny v polovině listopadu. Na projekt získalo město dotaci ve výši 4 milionů korun z rozpočtu Ministerstva pro místní rozvoj ČR z programu Podpora bydlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…