Hodonín: Zkvalitnit bydlení můžete i s finanční pomocí města

11.05.2021 19:31

Chystáte se stavět či rekonstruovat? Využijte k opravě prostředky ze stavebního fondu města. Ten představuje výhodnou možnost, jak bezúročně financovat stavební práce v domech, bytech či nebytových prostorách v Hodoníně.

Hodonín: Zkvalitnit bydlení můžete i s finanční pomocí města
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Dosavadní praxe však ukazuje, že této možnosti občané téměř nevyužívají. Na posledním jednání zastupitelé schválili poskytnutí půjčky 40 tis. Kč ze stavebního fondu města jedinému žadateli.

Na rozdíl od bankovních úvěrů je poskytnutí zápůjčky ze stavebního fondu města bezúročné. K některým druhům oprav jako je například výměna oken, výměna balkonu, oprava fasády či oprava střechy navíc žadatel dostane od města i nevratnou dotaci ve výši 10 % z poskytnuté zápůjčky.

Příjemcem zápůjčky a dotace může být právnická nebo fyzická osoba, která je majitelem či nájemcem nemovitosti na území města Hodonína. Žádat lze i na nemovitost zkolaudovanou jako nebytový prostor, nesmí být však určena k podnikání. Maximální výše zápůjčky a dotace může činit 50 % vynaložených nákladů a splatnost zápůjčky je 4 roky.

Anketa

Chcete, aby vás hospodský či restauratér obsloužil bez testu na covid?

77%
14%
hlasovalo: 11873 lidí

Dosáhnout na výhodné financování stavebních úprav vaší nemovitosti je přitom poměrně snadné. Žadatel podá na městský úřad písemnou žádost, která musí obsahovat nezbytné dokumenty, jako je například osvědčení o vlastnictví a druhu nemovitosti, případně nájemní smlouva a dále přesný popis účelu zápůjčky.

Nezbytné je příslušné rozhodnutí nebo opatření stavebního úřadu, navrhovaný způsob zajištění zápůjčky a potvrzení o příjmu žadatelů, případně ručitelů za poslední tři měsíce. Samozřejmostí je také doložení bezdlužnosti vůči městu. Stavební práce musí být provedeny až po datu podání žádosti o poskytnutí zápůjčky.

Žádat o zápůjčky a dotace ze stavebního fondu lze vždy dvakrát ročně, a to od 2. 1. do 31. 1. od 1. 6. do 31. 7. Město každoročně pro účely stavebního fondu vyčleňuje prostředky ve výši 4 miliony korun. V současnosti činí zůstatek stavebního fondu cca 13 mil. Kč. Podrobnější podmínky k podání žádosti najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…