Hodonín: Známe vítěze soutěže Kvetoucí Hodonín 2022

03.12.2022 12:38 | Tisková zpráva

V obřadní síni hodonínské radnice se 21. listopadu sešli vítězové soutěže Kvetoucí Hodonín a účastníci výzvy Adoptuj svůj strom. Město tak opět po roce ocenilo ty, kteří mají rádi zeleň a záleží jim na okolí svého bydliště. Odměny předal místostarosta Vojtěch Salajka.

Hodonín: Známe vítěze soutěže Kvetoucí Hodonín 2022
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Soutěž Kvetoucí Hodonín byla vyhlášena již v červenci. Lidé mohli zasílat fotografie svých květinových výzdob, a to ve třech kategoriích: Květinová výzdoba oken, balkonů, teras a lodžií, Květinová výzdoba předzahrádek bytových domů a Květinová výzdoba předzahrádek rodinných domů. Do letošního ročníku se přihlásilo celkem 17 soutěžících. Vítěze vybírala veřejnost hlasováním v anketě, která se uskutečnila od 1. do 30. září. Zapojilo se do ní celkem 142 respondentů.  A kdo tedy vyhrál?

I. kategorie – Květinová výzdoba oken, balkonů, teras a lodžií

1. místo – Timotej Chaloupka

2. místo – Jolana Křížková

3. místo – Josef Lukáš

II. kategorie – Květinová výzdoba předzahrádek bytových domů

1. místo – pan Blata a paní Mráková

2. místo – Michaela Malárová

3. místo – Zdeňka Baladová

III. kategorie – Květinová výzdoba předzahrádek rodinných domů

1. místo – Zuzana a Tomáš Teplíkovi

2. místo – Jolana Křížková

3. místo – Dagmar Dvořáčková

Vítězové každé z kategorií obdrželi poukázky do zahradnictví v hodnotě 3 000 korun za první místo, 2 000 korun za druhé místo a 1 000 korun za třetí místo. Oceněným gratulujeme a všem ostatním i přesto, že nezvítězili, ještě jednou moc děkujeme za krásné fotografie. Těší nás, že je v Hodoníně stále spousta občanů, kteří se s láskou starají o květinové záhony, zdobí si okna, balkony, lodžie a záleží jim na okolí svého bydliště.

Součástí odpoledne bylo také ocenění účastníků výzvy Adoptuj svůj strom. Tato dobrovolná iniciativa probíhá již od roku 2019. O svůj vybraný strom pečuje nyní v Hodoníně 29 zájemců. Jejich úkolem je pomoci stromům přežít nejnáročnější období v prvních letech růstu. Starají se zejména o jejich pravidelnou zálivku v letních měsících, kdy je největší sucho. Symbolickým poděkováním za jejich snahu byla zahradnická konev.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…