Hodonín se dočká magnetické rezonance

08.12.2022 13:02 | Tisková zpráva

Pacienti z Hodonínska se v příštích letech mohou těšit na zlepšení nabídky zdravotní péče. Krajští radní dnes (7. prosince 2022) schválili výstavbu Pavilonu zobrazovacích metod v Nemocnici TGM Hodonín. Předpokládané výdaje projektu jsou 183 mil Kč. Nadlimitní veřejnou zakázku na stavební práce si vypíše sama nemocnice.

Hodonín se dočká magnetické rezonance
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Pavilon zobrazovacích metod bude navazovat na stávající budovu nemocnice. Dvoupodlažní objekt bude obsahovat ve vstupním podlaží čekárnu, zázemí pro personál i pacienty, recepce, vyšetřovny skiagrafu, skiaskopu, magnetickou rezonanci a pracoviště CT s příslušenstvím (kabiny, WC, přípravny, popisovny a ovladovny a technické místnosti). V suterénu budou umístěny skladové a technické zázemí lékárny, prostory pro spisovnu a uložení zdravotnické dokumentace a technické provozy – strojovna vzduchotechniky s předávací stanicí UT a elektrorozvodna.

„Magnetická rezonance je v dnešní době časté vybavení moderních nemocnic, ale v Hodoníně dosud chybělo. Lidé nebudou muset cestovat do Brna nebo jiných měst. Kraj poskytne na projekt ze svého rozpočtu 80 milionů korun, 73 milionů uhradí nemocnice a na zbytek si vezme úvěr. Stavba by měla být hotová v polovině roku 2024,“ okomentoval výstavbu radní pro oblast investic Vladimír Šmerda.

Přístroj magnetické rezonance si nemocnice pořídí z finančních prostředků EU, konkrétně REACT–EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…