Hodonín vydává poukázky pro sportující děti

04.12.2022 8:35 | Tisková zpráva

Město Hodonín bude podporovat sport dětí a mládeže také v příštím roce osvědčeným systémem tzv. grantových poukázek. Na jejich základě sportovní organizace obdrží od města dotační peníze na sportovní aktivity. Poukázky na příští rok si mohou vyzvednout rodiče dětí či děti starší 15 let do 12. prosince 2022 na městském úřadě. V roce 2021 město podpořilo sportování dětí a mládeže bezmála šesti miliony korun.

Hodonín vydává poukázky pro sportující děti
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

„Princip podpory sportování dětí a mládeže je založen na vydávání tzv. grantových poukázek,“ vysvětluje vedoucí odboru ekonomiky a financí Marián Maňák. „Stejně jako v loňském roce, jsou i letos poukázky vydávány pouze pro děti starší osmi let a mládež do osmnácti let, konkrétně pro děti a mládež narozené od 1. ledna 2004 do 31. prosince 2014,“ upřesňuje. Na základě poukázek pak sportovní organizace obdrží od města dotační prostředky. U mladších dětí sportovní organizace předkládají seznamy dětí samy.

„Poukázky si mohou vyzvednout rodiče dětí či děti starší patnácti let u nás, na odboru ekonomiky a financí městského úřadu, do 12. prosince 2022, a to každý den v úřední hodiny.“ doplňuje Marián Maňák s tím, že při vyzvedávání poukázky bude třeba nahlásit název organizace, které bude poukázka odevzdána.

O grantovou poukázku je možné požádat také e-mailem na adrese poukazky@muhodonin.cz nebo telefonicky na tel. číslech 518 316 117, 518 316 381 nebo poštou zaslanou na adresu Městský úřad Hodonín, p. Rachunková Věra, Národní třída 25, 695 01 Hodonín.

V žádosti se uvádí příjmení a jméno dítěte, datum jeho narození a trvalého bydliště, navštěvovaná škola v Hodoníně, příp. Dětský domov či náhradní rodinná péče (v případě, že dítě nemá trvalé bydliště v Hodoníně), název sportovního klubu nebo klubů a druhu sportu. Na základě takto podané žádosti bude grantová poukázka zaslána na adresu trvalého pobytu dítěte.

Poukázky se pak odevzdávají do sportovní organizace či organizací, které mají stanovený termín pro podání žádosti o dotaci do 5. ledna 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…