Hořice: 100 let republiky si připomněli studenti na šutrárně

31.10.2018 14:33

100 let republiky si připomněli i studenti šutrárny originálními workshopy. Hrála se strategická hra Legionáři, natáčely se rozhovory s pamětníky, kreslily portréty rakouského monarchy a Masaryka, hrál se kroket i divadlo se secvičilo.

Hořice: 100 let republiky si připomněli studenti na šutrárně
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Celý den (24. října) se studenti sochařsko-kamenické školy věnovali tématu výročí založení československé republiky. Učitelé si pro ně připravili workshopy, do kterých se studenti přihlásili a následně si výsledky své práce navzájem prezentovali. Mnohé přesáhly hranice školy. Mohli jste být dokonce tázáni na ulici, zda znáte význam barev na české vlajce. Mohli jste také sledovat happening před radnicí, kdy pochodovali studenti s vlajkami. Při pátrání po pamětnících první republiky studenti našli pána, který si pamatoval návštěvu T.G. Masaryka v Hořicích. Vzniklo i divadelní představení Zítra to spustíme! na motivy hry Václava Havla.

Následující den se slavnostně sázela lípa na zahradě školy. Příhlížející neodradil ani prudký liják, který celou akci mírně narušil.

V pátek 26. října se v divadelním sále hořické radnice hrála výše zmíněná hra Václava Havla Zítra to spustíme! Secvičit tak náročný kus během jednoho týdne je důkaz, že studenti této školy jsou opravdu všestranní. A proč právě toto představení? Škola se tak zapojila do projektu Knihovny Václava Havla a pokud bude vybrána, zahraje své pojetí hry v pražském Divadle v Dlouhé na konci listopadu. Držíme palce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…