Hořice: Pavilon na Dachovech září v nových barvách

24.09.2018 11:30

3. a 6. etapa rekonstrukce dřevěných převlékáren na dachovském koupališti pomalu spěje ke svému dokončení. Středový pavilon s bočními kabinkami se dočkal výměny střešní krytiny a dožilých dřevěných konstrukcí i obložení. V současné době finišují lakýrnické práce vně i uvnitř pavilonu.

Hořice: Pavilon na Dachovech září v nových barvách
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Původní, již nevyhovující plechová a eternitová střešní krytina byla vyměněna za skládanou šablonovou, boční sklad a renovované kabinky jsou teď pokryty falcovaným plechem. Vnější nátěry jsou téměř hotovy, lakýrníci v současnosti dokončují ty vnitřní, podlaha přijde na řadu až v úplném závěru. Zároveň řemeslníci instalují elektrické rozvody a přidělávají historizující osvětlení - ve středovém pavilonu bude viset celkem 8 světel, v bočních prostorách pak 9 svítidel. Postupně odborná firma osazuje repasovaná okna a dveře a zároveň odváží demontovaný materiál ze stavby. Středový pavilon s postranními kabinkami a skladem na koupališti Dachova by měl být dokončen již do konce září.

"Město před několika lety neuspělo se žádostí o  finanční prostředky z EU (celkové náklady byly odhadnuty na cca 12 mil Kč)  a proto přistoupilo v roce 2016 k postupné obnově areálu vlastními prostředky. Ve třech etapách tu bylo již  proinvestováno cca 6,2 milionu korun, z toho se podařilo získat  finanční dotace z tzv. "havarijního fondu" NPÚ i z Ministerstva Kultury ve výši necelých 2 mil Kč, celkové náklady na dokončení všech etap se budou pohybovat v rozmezí  mezi 8 až 9 miliony Kč. Etapa 3.a 6. vyšla na cca 3,5 mil Kč z toho se podařilo sehnat pro rok 2018 ve výši 450 tis Kč a 800 tis Kč."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …