Hořice: V centru města vzniká nový parčík

20.04.2021 15:03

Na doposud nevyužitém a vcelku nevzhledném prostranství na křižovatce ulice Riegrovy a náměstí Jiřího z Poděbrad vzniká parčík.

Hořice: V centru města vzniká nový parčík
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Na přelomu března a dubna zde bylo vysazeno šest kusů dřevin, nyní je již plácek oset travním semenem a bude-li příznivé počasí, postupně se brzy zazelená. Revitalizací prochází i parčík opodál v Otakarově ulici.

Anketa

Pokud by se potvrdilo, že sklad ve Vrběticích vyhodili do vzduchu Rusové, byl by to pro vás akt státního terorismu?

9%
88%
hlasovalo: 19121 lidí

Původně zde stál dům U Sklenčků, který však byl v roce 1901 zbořen, aby uvolnil místo rozšířené silnici směrem na Miletín. Na nijak zvlášť útulném prostranství, kterému dominuje useknutá nosná zeď bývalého okresního soudu, dnes sídla Městské policie, tak dodnes chodce mohla lákat k zastavení snad jedině inzertní plakátovací tabule a vývěska s programem Domu kultury Koruna.

Revitalizace plochy spočívala nejdříve v odstranění zpevněné asfaltové a betonové krusty a následném vytyčení budoucího ohraničeného záhonu. Poté zde došlo k navážce vytěžené hlíny z jiných míst Hořic, například ze sídliště Pod Lipou, kde byla naopak postavena nová zpevněná parkovací stání. Po zplanýrování pozemku zde osvědčená firma Zahradnictví Květ ze Stračova vysadila 5 ks břízy užitečné a 1 ks třešně ptačí. Nově je pozemek stromy rozdělen na osluněnou a stinnou část, která byla dále oseta speciální travní směsí "květnatá louka" a letničkovou "Plzeňská květnice". Celé ozeleněné prostranství se dá obejít, protože projekt počítal se štěrkovým chodníkem podél obvodové zdi. Zelená plocha se dřevinami přispěje k zatraktivnění centra Hořic, vzrostlé stromy pak svými korunami opticky alespoň částečně zakryjí štít nárožního bývalého soudu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…