Hradec Králové: Aquacentrum v městských lázních čeká odstávka

29.08.2018 16:51

S přiblížením se konce prázdnin se blíží také každoroční provozně technická odstávka aquacentra v městských lázních. Letos začíná v pondělí 3. září a oproti předchozím letům bude tentokrát o týden delší – znovu se otevře až v sobotu 22. září.

Hradec Králové: Aquacentrum v městských lázních čeká odstávka
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V průběhu odstávky projde aquacentrum sérií standardních procedur. Zkontroluje se, vyčistí a případně opraví celá technologie na úpravu vody. Proběhne kontrola elektrorozvodů a jednotek vzduchotechniky, čištění výměníků tepla a trysek u atrakcí. Opraví se rozbitá dlažba a spárování, vymalují se veřejné prostory, omyjí prosklené stěny a specializovaná firma provede preventivní deratizaci objektu. Každoroční kontrolou projde i 82 m dlouhý tobogán a historické vlnobití, které je funkční technickou památkou a chloubou našeho aquacentra.

Důvodem delší odstávky je ale pro letošní rok plánovaná kompletní oprava stropu bazénové haly. V plánu je nejen výměna podhledů, ale i stropních světel a výústků vzduchotechniky pod stropem. Samotná oprava stropu není zas tolik náročná na čas, ale je nutné postavit a poté zase rozebrat lešení skrz bazénovou vanu až ke stropu haly, aniž by došlo k poškození dlažby, což je možná náročnější a zdlouhavější část než samotná oprava.

Větších změn se dočká i bar u vody. Těšit se můžete na kompletně nové zastřešení slunečními plachtami a moderní vzhled celého baru. Součástí úprav baru bude i přesklení části stropu nad barem, kde došlo vlivem působení počasí k poškození těsnění skel. Věříme, že se nová úprava bude líbit a bar bude i nadále vyhledávaným místem většiny návštěvníků aquacentra.
      
Po odstávce se mohou těšit všichni milovníci zdravého pohybu na naše oblíbená cvičení. Hned v pondělí 24. září začíná aquaaerobic a o den později se vrací i úterý pro seniory s výhodným vstupným a cvičením. Věříme, že se tyto oblíbené akce setkají se stejným zájmem jako v minulých letech. V průběhu roku se pak můžete těšit i na další, známé i nové akce.

Krytý 50m plavecký bazén se od září opět vrátí do klasického režimu, tedy každý všední den se otevře od 6. hodin. Večerní uzavírání bazénu pro veřejnost pak ovlivňují tréninky vodního póla. V pondělí a ve středu je možné plavat do 19. hodin, v úterý a ve čtvrtek pak do 21. hodin. V pátek se bazén pro veřejnost uzavírá již v 18. hodin, ale poté je ještě možné přijít si zaplavat na večerní plavání od 19.45 do 22.00 hodin. O víkendech je pak pro veřejnost bazén otevřen od 10.00 do 20.00 s výjimkou dní, kdy jsou plánované plavecké závody nebo turnaje vodního póla. Pro přesný rozpis otevřenosti bazénu a obsazenosti drah navštivte naše webové stránky www.snhk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…