Hradec Králové: Desítky městských milionů na podporu sociálních, volnočasových a kulturních projektů

06.12.2017 15:17

Na pečovatelské a terénní služby pro seniory, integraci osob se zdravotním postižením či projekty nízkoprahových zařízení pro děti a mládež město Hradec Králové v příštím roce přispěje téměř 35 miliony korun.

Hradec Králové: Desítky městských milionů na podporu sociálních, volnočasových a kulturních projektů
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

O dotaci města požádaly desítky neziskových organizací, spolků a institucí, které se věnují aktivitám v  sociálně zdravotní oblasti a rodinné politice. Dalších více než jeden a půl milionu z městského rozpočtu podpoří menší kulturní a volnočasové akce v prvním pololetí příštího roku.

„Na území města je rozvinutá síť sociálních a navazujících služeb poskytujících pomoc, podporu a případně péči dětem, seniorům či celým rodinám v obtížné sociální situaci, se kterou si nedovedou poradit sami. Na financování těchto služeb se vedle kraje a státu významně podílí i město Hradec Králové, které na ně vyčlenilo v rozpočtu pro příští rok téměř 35 milionů korun,“ vysvětluje Anna Maclová, náměstkyně primátora odpovědná za oblast sociálních věcí a zdravotnictví.

Město obdrželo více než devadesát žádostí o dotace z této oblasti za téměř devadesát milionů korun.  „Hodnotící komise žádosti posoudila v kontextu se schváleným komunitním plánem i koncepcemi sociální prevence a prorodinné politiky. Nakonec doporučila podpořit 86 projektů,“ doplňuje Maclová.

Další desítky spolků a institucí dostanou od města dotaci v celkové výši 850 tisíc korun na menší projekty v oblasti volnočasových aktivit dětí a mládeže v prvním pololetí příštího roku. „Jde o podpory v řádu tisíců korun, často se jedná o příspěvek na pořádání jednorázových akcí. Například na soustředění mladých hasičů, víkendové akce skautů, recitační soutěž, sportovní turnaje škol,“ říká Milan Jaroš, náměstek primátora pro oblast školství. Další milion korun má město připravené na podporu podobných projektů v druhé polovině roku 2018.

Stejným způsobem město podporuje drobnější kulturní akce na území Hradce Králové. Na pořádání školních koncertů, ochotnická divadelní představení či výstavy v prvním pololetí příštího roku město ze svého rozpočtu přispěje 700 tisíci korunami.

Žádosti o dotace do 50 tisíc korun již schválila městská rada, projekty s vyšší podporou města budou schvalovat zastupitelé na svém zasedání 19. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…