Hradec Králové: Do lavic městských škol usedne na devět stovek prvňáčků

30.08.2018 10:48

Příští týden začíná nový školní rok a na nové žáky se v těchto dnech připravují také školy, které zřizuje město Hradec Králové. Letos by do lavic sedmnácti těchto základních škol mělo usednout zhruba devět stovek prvňáčků.

Hradec Králové: Do lavic městských škol usedne na devět stovek prvňáčků
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Jako dárek město prvňáčkům zdarma zařídí městskou kartu, kterou pak mohou platit jízdné v hradecké MHD nebo vstup na koupaliště Flošna. Do městských mateřských škol by od září mělo chodit více než osm set nových dětí.

„Naše základní školy otevřou celkem 37 prvních tříd, do kterých by mělo nastoupit 902 prvňáčků. Konečné číslo však budeme znát až v průběhu září,“ řekl náměstek primátora Milan Jaroš, odpovědný za oblast školství. Stav žáků, kteří skutečně usedli do lavic začátkem nového školního roku, mají jednotlivé školy zaslat svému zřizovateli do konce září. „Někde se mohli rodiče ještě na poslední chvíli rozhodnout pro odklad, během léta může u některých rodin s prvňáčky dojít i ke změně bydliště,“ dodal Jaroš. Město Hradec Králové zřizuje sedmnáct základních škol, do kterých by mělo ve školním roce 2018/2019 chodit celkem 7 915 žáků.

Hradecké městské mateřské školy bude od letošního září navštěvovat 824 nových dětí. Celkem se tak v těchto jedenatřiceti školkách bude v průběhu nadcházejícího školního roku připravovat na vzdělávání 2 957 dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…