Hradec Králové: Kiosky na Pražském mostě čekají na nové nájemce

06.03.2021 11:47

Dva secesní kiosky na hradeckém Pražském mostě, na jižní a severní straně, čekají na nové nájemce. Zatímco ten na Eliščině nábřeží je těsně před dokončením a výběrové řízení bude v polovině března vypsáno, nájemce do kiosku na Tylově nábřeží už se aktivně hledá.

Hradec Králové: Kiosky na Pražském mostě čekají na nové nájemce
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Při hledání nájemců do těchto historických kiosků musíme samozřejmě dbát na to, že se jedná o kulturní památku. Od odboru památkové péče máme stanoveno několik podmínek, které musí budoucí nájemce dodržet. Vyloučeno je například využití vyžadující odvětrávání prostoru, z čehož plyne, že zde nebude moci být třeba rychlé občerstvení,“ říká náměstek primátora pro oblast správy majetku města Pavel Marek. Budoucí nájemce by také neměl kiosek stavebně upravovat nebo zde umístit reklamu v nesouladu se stanoviskem odboru památkové péče.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

Nového nájemce hledá město do kiosku na Pražském mostě na Tylově nábřeží. „Je to rotunda, kde v posledních letech fungoval prodej punčochového zboží. Ten ale skončit a nyní je prostor k dispozici. Věříme, že pro nájemce bude atraktivní, jelikož je zde plnohodnotné zázemí s toaletou, také kuchyňka nebo elektrický ohřívač,“ doplňuje Marek. Výběrové řízení na nájemce je nyní uveřejněno na úřední desce, zájemci se mohou hlásit do úterý 9. března.

Výběrové řízení na nájemce do nově opraveného kiosku na Eliščině nábřeží město plánuje vypsat v polovině března. „Budoucí nájemce bude muset počítat s tím, že je třeba na této rotundě dokončit ještě ozdobné prvky. Samotnému provozu by však tyto technické dodělávky nijak vadit neměly,“ dodává Marek.

Historické secesní kiosky na Pražském mostě tvoří bránu do starého města Hradce Králové. Jejich autorem je Jan Kotěra, který v roce 1910 připravil projekt, podle něhož byly v letech 1911–1912 zhotoveny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…