Hradec Králové: Letní kino Širák letos hlásí rekordní návštěvnost

23.09.2018 19:03

Na mnoha místech v republice se biografy pod širým nebem rušily (např. Kutná Hora, Příbram atd.). Nahradily je vietnamské tržnice, veřejná parkoviště nebo koncertní arény. Město Hradec Králové v roce 2003 pověřilo Hradeckou kulturní a vzdělávací společnost provozováním letního kina, které dostalo název Širák a stalo se fenoménem hradeckého kulturního léta.

Hradec Králové: Letní kino Širák letos hlásí rekordní návštěvnost
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Promítání pod širým nebem v příjemném prostředí s jedinečnou atmosférou přijali diváci od samého počátku s nadšením. Jednou ze silných stránek hradeckého letního kina je jeho poloha u řeky Orlice, kde téměř v centru města vytváří oázu klidu a pohody. Letní kino Širák s kapacitou 800 míst na sezení je oblíbené nejen místními, ale i zahraničníma turisty, kteří vyhledávají filmy v původním znění s titulky.

Letošní sezóna začala 6. června a trvala do 31. srpna. Za poslední léta byla rekordní. A to nejen kvůli mimořádně teplým večerům, ale hlavně díky promyšlené dramaturgii a výběru kvalitních premiérových filmů nejrůznějších žánrů. Letním hitem se stal snímek Mamma Mia: Here We Go Again, na který přišlo celkem 1 014 diváků. Tradičně velký zájem vzbudily nové české filmy, např. Tátova volha, Chata na prodej apod. Mimořádnou oblibu i letos měly animované filmy, na které rádi chodí rodiče se svými dětmi. Projekce pod širým nebem si v letním kině Širák v letošní sezóně užilo více než 5 tisíc diváků, což je o 1 115 více než v loňském roce (průměrně na jeden film přišlo 104 platících diváků).

Teplé letní večery vybízely k venkovnímu posezení v přilehlé zahradní restauraci, kam si diváci mohli před filmem zajít na grilované speciality a dobré pivo. Výhodou letního kina je, že hraje za každého počasí, proto návštěvníci ocenili možnost půjčení teplých dek a deštníků. Bezbariérový vstup, parkování jízdných kol v areálu, návštěva představení s kočárkem či pejskem včetně čistoty areálu se staly samozřejmostí. Rekordní počet návštěvníků v LK kině Širák ukazuje jasně, že investice do moderní digitální technologie se vyplatila. Plánovaná rekonstrukce elektroinstalace přispěje k dalšímu zkvalitnění provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…