Hradec Králové: Letní koupaliště Flošna se připravuje na svou třináctou sezónu

14.04.2022 18:55 | Tisková zpráva

Správa nemovitostí Hradec Králové pravidelně každý rok upravuje ceníky vstupného na letní koupaliště Flošna. V loňském roce ke zvýšení cen nedošlo s ohledem na probíhající pandemickou situaci.

Hradec Králové: Letní koupaliště Flošna se připravuje na svou třináctou sezónu
Foto: Archiv autora
Popisek: Koupaliště Flošna

V ceníku pro sezónu 2022 jsou ceny vstupného navýšeny průměrně o 20 korun, což by mělo pokrýt nárůst nákladů z 80 %. Zbývající část pokryje příspěvek statutárního města Hradec Králové. 

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84644 lidí
Některých druhů vstupného se zvýšení nedotklo, například děti do výšky 120 centimetrů budou mít i nadále vstup zdarma, nezvyšuje se ani cena nočního koupání. Základní vstupné pro dospělé na celý den je 170 korun, s čipovými hodinkami 145 korun. Děti do 120 centimetrů do 15 let, studenti do 26 let, senioři nad 62 let, držitelé průkazů ZTP a ZTP/P zaplatí za celodenní vstupné 130 korun bez čipových hodinek, s hodinkami 105 korun. Snížené vstupné pro všechny kategorie platí odpoledne po 16. hodině. Rodiny s minimálně dvěma dospělými návštěvníky a jedním platícím dítětem mají slevu 10 %.

Od počátku března je také znovu otevřena restaurace Flošna, kterou nyní provozuje nový nájemce. Během února zde došlo k renovaci prostor restaurace, kuchyně, zázemí i bowlingu. Restaurace v areálu koupaliště je otevřena po celý rok. Během letní sezóny zajišťuje občerstvení jak pro návštěvníky koupaliště, tak i pro ostatní zákazníky bez nutnosti placeného vstupu do areálu. Mimo hlavní letní sezónu využívají restauraci i návštěvníci wellness studia, squashe a fitness Fit4Fun.

Správa nemovitostí, která Flošnu provozuje, zatím nestanovila přesné datum otevření letního koupaliště pro letošní sezónu. V minulých letech bylo letní koupaliště otevíráno většinou během měsíce května, lze předpokládat, že letos to bude obdobné. Návštěvníci se budou moci těšit i na oblíbené ranní plavání od šesti hodin a ve vybraných dnech noční koupání od 21 do 23.30 hodin.

Koupaliště Flošna je v provozu od roku 2010 a celkem ho navštívilo již 1 086 339 návštěvníků. Poslední dva covidové roky se projevily i na návštěvnosti koupaliště, loňskou sezónu navíc doprovázela také nepřízeň počasí. Věříme, že letošní sezóna bude mnohem příznivější, i když jsme nuceni kvůli zvyšující se inflaci a nárůstu cen energií přistoupit ke zvýšení vstupného.

Veškeré informace najdete na stránkách provozovatele ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…