Hradec Králové: Letní koupaliště Flošna se příští rok představí v novém

07.12.2022 16:01 | Tisková zpráva

čkoliv do otevření letního koupaliště Flošna zbývá ještě mnoho času, už teď se jeho pracovníci začínají připravovat na nadcházející sezónu.

Hradec Králové: Letní koupaliště Flošna se příští rok představí v novém
Foto: Archiv autora
Popisek: Hradec Králové, koupaliště Flošna

Chystá se obnova a rozšíření zastínění u dětského bazénu, instalace nových herních prvků na hřištích, přibydou lavičky i místo pro stolní tenis. Rada města na svém včerejším zasedání schválila zhotovitele, který přeměnu areálu za téměř 2,5 milionu korun provede. 

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

„Letní koupaliště Flošna navštívilo během letošní sezóny 84 tisíc návštěvníků. Především se jednalo o rodiče s malými dětmi, a právě pro ně se proto připravují změny v areálu. Stávající dětské hřiště bude přesunuto do prostoru mezi restaurací a hřištěm pro plážový volejbal. Tuto lokalitu vybral provozovatel koupaliště, Správa nemovitostí Hradec Králové, záměrně, aby bylo hřiště více ve stínu a zajistilo tak vyšší komfort malým návštěvníkům. Kromě jeho přesunu bude hřiště také rozšířeno a přibydou tam herní prvky,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast správy majetku města Pavel Vrbický. Na ploše budou instalovány nové kolotoče, houpačky a prolézačky. Vedle toho dojde na zvětšení zastíněného prostoru u dětského bazénu, nově bude dvojnásobně větší. Vyměněna bude většina jeho konstrukce. Úprava čeká i plochu pro umístění stolu na stolní tenis. V celém areálu se také zvýší počet laviček a lehátek.

Na svém včerejším zasedání schválila rada města výběr zhotovitele, který by měl veškeré práce provést za 2,5 milionu korun bez DPH. „Jakmile vyprší veškeré zákonné lhůty, budeme moci s vysoutěženým zhotovitelem podepsat smlouvu. Předpokládáme, že přípravné práce zahájí na přelomu roku, důležité je, aby vše stihli dokončit k poslednímu dubnu. Rádi bychom novinky v areálu představili už v nadcházející sezóně,“ doplňuje ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové Jaroslava Bernhardová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…