Hradec Králové: Město bude mít strategii adaptace na změnu klimatu

21.02.2021 8:38

Městu se podařilo získat dotaci v rámci programu Životní prostředí, ekosystémy a změna klimatu z Norských fondů 2014–2021 na vypracování adaptační strategie včetně analýzy rizik města na změnu klimatu.

Hradec Králové: Město bude mít strategii adaptace na změnu klimatu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Pokrýt by měla až 90 % nákladů, zbytek bude město financovat ze svých peněz. Celkové způsobilé výdaje projektu tak činí 1,38 milionu korun. Vzniknout by měl do konce letošního roku.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

„V rámci této strategie chceme identifikovat, co vše můžeme na území města Hradce Králové udělat, abychom zmírnili dopady spojené s dopady změny klimatu. Mezi taková opatření by rozhodně měly patřit revitalizace toků, zadržování vody ve městě i krajině nebo podpora výsadby nové zeleně,“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast životního prostředí Martin Hanousek.

Hradec Králové má z hlediska dopadů klimatických změn výhodu zejména ve velkém množství zeleně a dvou protékajících řekách Labe a Orlice se vším co k nim patří, co nabízí a s čím se dá pracovat. Na druhou stranu je ve městě celá řada ulic bez stromů, i řada zpevněných ploch, které v letních měsících neposkytují komfortní klima k pobytu obyvatel města.

„Chci do přípravy adaptační strategie zapojit komise místních samospráv i občany města, abychom získali praktické nápady, na které části našeho města bychom se měli zaměřit prioritně,“ doplňuje Hanousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…