Hradec Králové: Město se připravuje na volby do Evropského parlamentu

11.05.2019 8:38

Obálky s hlasovacími lístky pro letošní volby do Evropského parlamentu, které se uskuteční 24. a 25. května, by měli všichni voliči obdržet v období od 13. do 21. května do svých domovních schránek. Obálky budou nezvykle velké a objemné, proto magistrát doporučuje, aby si lidé své domovní schránky vyprázdnili.

Hradec Králové: Město se připravuje na volby do Evropského parlamentu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Uvolnění schránek je u těchto voleb velice důležité, obálky totiž obsahují 39 hlasovacích lístků, a také informace o zásadách a způsobu hlasování, takže jsou mimořádně objemné. Do zaplněných schránek by proto nebylo možné hlasovací lístky vložit. Kromě vyprázdnění schránek by si občané měli zároveň zkontrolovat, zda mají schránky řádně označené jménem. Kompletní sadu hlasovacích lístků voliči samozřejmě získají také přímo ve volebních místnostech, případně na ohlašovně magistrátu.

Voliči, kteří nemohou volit ve svém volebního okrsku, mohou nejpozději do 22. května požádat o vydání voličských průkazů. „Žádost je možné vyřídit osobně na magistrátním oddělení osobních dokladů a evidence obyvatel. Písemně je možné žádat jen s ověřeným podpisem voliče, elektronicky pak musí být žádost zaslána prostřednictvím datové schránky. V těchto dvou případech musí být žádosti doručeny nejpozději sedm dní před volbami, v tomto případě tedy do 17. května,“ sdělila vedoucí správního odboru Terézia Vitáková.

Pro nadcházející volby do Evropského parlamentu nastala změna u volebních okrsků 14 a 15. Voliči z těchto okrsků byli zvyklí chodit volit do ZUŠ Střezina, ale teď půjdou jinam. Volební místnost okrsku 14 najdou v ZŠ Sever v Lužické ulici a volební okrsek 15 nově sídlí v ZŠ třída SNP na Slezském Předměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…