Hradec Králové: Město vybralo nájemce volných startovacích bytů

07.02.2020 9:39

Na začátku roku město Hradec Králové vyhlásilo výběrové řízení na pronájem uvolněných startovacích bytů velikosti 1+kk a 2+kk. Dnes odpoledne proběhlo losování, ve kterém město náhodně vybralo celkem 50 žadatelů na stejný počet bytů a 30 náhradníků. Do losovaní bylo zařazeno 521 žádostí. Uvolněny budou byty v Třebši a na Novém Hradci Králové.

Hradec Králové: Město vybralo nájemce volných startovacích bytů
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Výherců jsme losovali tolik, kolik je k dispozici bytů. Tradičně byl větší zájem o byty velikosti 2+kk, kterých jsme také měli více, losovalo se 35 výherců a k tomu 20 náhradníků a u 1+kk bylo vylosováno 15 výherců a 10 náhradníků. Celkem se do výběrového řízení dostalo 521 zájemců. Žádostí bylo mnohem více, ale žadatelé ne vždy splňovali podmínky, nejčastěji ty věkové,“ říká Věra Pourová, náměstkyně primátora pro oblast správy majetku města. O byty velikosti 2+kk projevilo zájem 413 žadatelů, o 1+kk 108 žadatelů. „Byty se postupně začínají uvolňovat, u vylosovaných žadatelů je nyní nutné prověřit zbytek podmínek výběrového řízení, například, zda nejsou dlužníky vůči městu nebo jeho právnickým osobám. Postupně pak bude bydlení nabízeno ve vylosovaném pořadí v průběhu tohoto roku. Počítáme, že největší počet se uvolní během března,“ dodává Pourová. Při posledním losování na podzim roku 2018 bylo vybíráno z 1123 přihlášených.

Podávat žádosti mohly osoby, které k datu podání ještě nedosáhly věku 32 let, mají ve městě trvalý pobyt nebo jsou zde zaměstnány, a také nevlastní byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení.

Žadatel také nesmí být dlužníkem města nebo městem zřízených právnických osob, jeho příjem musí dosahovat nejméně 20 tisíc korun hrubého a je zaměstnán více než šest měsíců před podáním žádosti. „Výherci, pokud v Hradci nemají trvalé bydliště a budou se chtít do startovacího bytu nastěhovat, se musí ve městě přihlásit k trvalému pobytu,“ uzavírá podmínky Pourová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…