Hradec Králové: Nejen v MHD už nebudou roušky povinné

30.06.2020 9:15

Od 1. července dojde v České republice k dalšímu uvolňování vládních opatření. Tou nejviditelnější změnou bude konec povinného nošení roušek v uzavřených prostorách s výjimkou míst, která se nacházejí v epicentru nákazy.

Hradec Králové: Nejen v MHD už nebudou roušky povinné
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Návštěva hradeckého magistrátu nebo jízda městskou MHD tak už nebude muset probíhat v rouškách. Přesto je ale návštěvníkům úřadů, vozů veřejné dopravy a dalších míst, kde dochází k vyšší koncentraci osob, doporučeno, aby stále dbali na hygienická doporučení.

„Samozřejmě nošení roušky uvnitř budovy magistrátu budeme od začátku července ponechávat na každém návštěvníkovi. Každopádně i nadále bude možné využívat desinfekční prostředky, které jsou umístěné v každém patře,“ říká tajemnice Magistrátu města Hradec Králové Markéta Bartušová. Podobně k tomu přistupuje také Dopravní podnik města Hradce Králové, který zároveň obnovuje samoobslužný systém ovládání dveří vozidel MHD, kdy si cestující stisknutím ovládacího tlačítka volí otevření příslušných dveří, naopak provoz zůstává téměř neměnný. „Vzhledem k tomu, že nám téměř začínají letní prázdniny, zůstáváme již ve stejném, tedy prázdninovém režimu. V provozu nebudou od července také školní linky číslo 5Š, 10Š, 12Š, 16Š, 23Š a 25 Š. Plánované zahájení běžného provozu bude od září, a to v souladu s aktuální situací okolo koronavirové pandemie,“ říká ředitel hradeckého dopravního podniku Zdeněk Abraham. Od 1. července bude obnoven provoz nočních linek č. 51, 52, 53 a 54. V plném provozu začne fungovat také terminál hromadné dopravy, kde budou opět v provozu služby, které byly doposud kvůli pandemii omezeny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…