Hradec Králové: Nové vedení radnice - stadion či investice do školství

09.01.2019 18:17

Mezi hlavní priority nové koalice, která povede Hradec Králové v tomto volebním období, patří stavba fotbalového stadionu, rekonstrukce Velkého náměstí či příprava další etapy revitalizace Benešovy třídy. Pokračovat by měly investice do školských zařízení v majetku města, navýšení výdajů se plánují v oblastech sociálních služeb a životního prostředí. Své cíle pro následující roky dnes představilo vedení města, které vzešlo z loňských komunálních voleb.

Hradec Králové: Nové vedení radnice - stadion či investice do školství
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Na základních bodech spolupráce jsme se s koaličními partnery shodli již v průběhu povolebního vyjednávání. Toto programové prohlášení, se kterým městská rada předstoupí před zastupitelstvo příští týden, je již konkrétním plánem a představou, kam chceme naše město v následujících letech směřovat,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek. Strategický dokument vedení města obsahuje jeho hlavní cíle pro toto volební období v zásadních oblastech a kompetencích.

Mezi investiční a rozvojové projekty patří stavba fotbalového stadionu, rekonstrukce Velkého náměstí, severních teras či příprava dalších etap revitalizace Benešovy třídy. Důležitou součástí priorit nového vedení města bude školství, kde vedle údržby a investic do budov a zařízení chce radnice podpořit i aktivity v oblasti celoživotního vzdělávání pedagogů či rozšíření nabídky alternativních a moderních forem školní i předškolní výchovy.

„Do jisté míry jde o poměrně ambiciózní plán, který ale nepředstavuje nijak zásadní změnu dosavadního kurzu rozvoje města, spíše jeho nastartování a posun. Jde nám především o smysluplné a efektivní využívání financí, které máme v rozpočtu, rychlejší přípravu projektů a jejich dotažení do konce,“ dodává primátor Hrabálek.

V loňských volbách, ve kterých zvítězilo hnutí ANO 2011 před Hradeckým demokratickým klubem a Občanskou demokratickou stranou, byli do hradeckého zastupitelstva dále zvoleni zástupci Pirátské strany, uskupení Změna pro Hradec a Zelení, Koalice pro Hradec a Komunistická strana Čech a Moravy. Koalici, která město povede v období 2018 - 2022, tvoří ANO 2011, ODS a Změna pro Hradec společně se stranou Zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.