Hradec Králové: O titul Park roku letos soutěží i Šimkovy sady

18.09.2017 16:05

do letošního ročníku tradiční soutěže Park roku vyslalo svého zástupce také město Hradec Králové. Mezi třinácti přihlášenými jsou oblíbené Šimkovy sady, které v letech 2012 a 2013 prošly revitalizací za zhruba šedesát milionů korun.

Hradec Králové: O titul Park roku letos soutěží i Šimkovy sady
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V soutěži hlasuje i laická veřejnost, která svůj hlas v kategorii Cena veřejnosti může posílat na www.parkroku.cz do 4. října 2017. Soutěž vyhlašuje profesní sdružení Svaz zakládání a údržby zeleně od roku 2003.

Šimkovy sady jsou rozsáhlým parkem v anglickém stylu v centru Hradce Králové, který navrhl architekt Josef Gočár v roce 1925. Po jeho celkové rekonstrukci v letech 2012 a 2013 je návštěvníkům k dispozici šest kilometrů nových cest a chodníků na 19 hektarech zeleně a vodních ploch s moly a mostky. Součástí parku jsou dětská hřiště, městský mobiliář, ocelová schodiště či světla. Oblíbeným místem je občerstvení v sousedství skautské klubovny Rotunda nebo několik stanovišť se zázemím pro letní grilování v sadech.

Do soutěže Park roku mohly být přihlášeny parky po rekonstrukci, revitalizaci, i nově založené parky v období od 1. ledna 2010 do 31. května 2017. Za park je v rámci soutěže považovaný objekt zeleně o rozloze 0,5 hektaru a minimální šířce 25 metrů, který umožňuje rekreaci. Své zástupce mohli do soutěže přihlásit investoři, autoři projektu, případně firmy, které parky realizovaly. V roce 2017 se do soutěže přihlásilo 13 parků.

Vše o soutěži a hlasování najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…