Hradec Králové: Prázdniny ve městě využijí silničáři, dopravu omezí i opravy kanalizací

29.06.2017 16:29

Především z důvodů oprav na silnicích a rekonstrukcí inženýrských sítí během prázdninových měsíců bude na komunikacích v Hradci Králové několik částečných nebo úplných uzavírek.

Hradec Králové: Prázdniny ve městě využijí silničáři, dopravu omezí i opravy kanalizací
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

S dopravním omezením musí řidiči počítat na Labském mostě u telefonní ústředny, rekonstrukce vodovodu a kanalizace bude pokračovat na Velkém náměstí, silničáři budou na několika dalších místech ve městě. Pro chodce bude největší změnou uzavřené schodiště Bono publico, které propojuje Velké náměstí s Fortnou u okresního soudu. O víkendu začne jeho oprava.

Zejména tranzitní dopravu městem ovlivní rekonstrukce horkovodu vedeného Labským mostem u bývalé telefonní ústředny. Částečné omezení by mělo trvat od 1. července do 1. září, v době nejintenzivnějších prací bude provoz na tomto mostě svedený do jednoho pruhu v každém směru.

Na území města jsou v období července a srpna plánované další uzavírky, především v souvislosti s rekonstrukcemi vodovodů a kanalizací. V Písečné ulici se kanalizace již opravuje a práce by měly trvat až do 30. září, ze stejného důvodu bude od 1. července do 15. září částečně omezený provoz v ulici Labská kotlina. Přeložka splaškové kanalizace uzavře část Blodkova ulice od 10. do 28. července. Rekonstrukce vodovodu a kanalizace bude během prázdnin pokračovat také na Velkém náměstí. Od září až do poloviny října se práce přesunou do Klicperovy ulice, pak až do konce listopadu budou opravy vodovodního a kanalizačního řadu znovu pokračovat na Velkém náměstí. Od 10. do 18. července bude uzavírka také v ulici Na Důchodě z důvodu opravy železničního přejezdu.

V Hradci Králové budou cestáři opravovat také výtluky nebo plochy živičných krytů vozovek. „Menší opravy děláme sami průběžně od jara do podzimu na celém území města. Během prázdnin, kdy je provoz ve městě o něco menší, se větší plochy na vybraných místech již opravují dodavatelsky,“ řekl Tomáš Pospíšil z Technických služeb Hradec Králové. Řidiči tak budou muset počítat s omezením v Divišově ulici u Tyršova mostu, v ulicích Hradecká, Dvorská, Pražská, Štefánikova, Brněnská ve směru od kruhové křižovatky do centra nebo v ulici Akademika Bedrny poblíž křižovatky s druhým městským okruhem. „Náklady na tyto větší opravy silnic jsou více než šest milionů korun. Přesné termíny uzavírek nebo dopravních omezení v okolí těchto úseků ještě nemáme stanovené, budeme je s dodavatelem koordinovat i s ohledem na prázdninové kulturní akce v centru města,“ dodal Pospíšil.

Stavební práce o prázdninách částečně ovlivní i pohyb chodců ve městě. Dlouhodobě plánovaná rekonstrukce schodiště Bona publica začne první červencový den a vyžádá si jeho úplné uzavření. „Stavební firma má sice podle smlouvy práce udělat zhruba do konce roku, ale podle předběžné dohody bude schodiště zcela uzavřené jen do konce října,“ řekl Vlastimil Ondráček z hradeckých technických služeb. Lidé tak pro pěší vstup na Velké náměstí z Fortny musí zvolit buď schodiště na Pivovarské náměstí od zimního stadionu, nebo Gočárovo schodiště od bývalých kasáren.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…