Hradec Králové: Pro levnější palivo přímo do lesa

20.01.2012 14:10

Lacinější palivové dřevo nabízí zájemcům nově Městské lesy Hradec Králové. Pro kuláče různých průměrů o délce dvou metrů si zájemci budou moci zajet přímo do lesa, dřevo za dohledu lesního naložit, zaplatit a odvézt. Lesníci dosud nabízeli palivové dřevo jen ve své prodejně - naštípané a nařezané na metrová polena.

Hradec Králové: Pro levnější palivo přímo do lesa
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Už třetím rokem nabízíme palivové dřevo v prodejně u Zděné boudy v Malšovicích a jeho prodej se každoročně zvyšuje zhruba o čtvrtinu. Převoz dřeva z lesa do skladu a následná manipulace s ním však něco stojí, proto jsme se rozhodli v rámci těžby, která probíhá především v zimě, přijít s touto novinkou. Dřevo přímo z lesa bude lacinější o převoz, manipulaci a štípání,“ sdělil ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán. Doplnil, že zatímco v jejich prodejně stojí prostorový metr štípaného paliva 1150 korun, což je po přepočtu 2200 Kč za metr krychlový naštípaného dříví, palivo v délkách dva metry v kuláčích v lese vyjde přibližně na 1600 korun za metr krychlový. To je zhruba 860 Kč za prostorový metr. Kupující tak za prostorový metr paliva ušetří nejméně 290 korun.

Zájemci o novou službu mohou zavolat na telefonní číslo 603 216 607, kde se s nadlesním domluví na podrobnostech. „Tato nabídka je časově omezena, bude platit jen do dubna, nebo do vyprodání zásob. Nemůžeme nechat nařezané dřevo v lese dlouho ležet,“ vysvětlil Milan Zerzán.

Prodej paliva v malšovické prodejně pokračuje i nadále, novou službou není nijak omezen. Topení dřevem v kamnech nebo krbech se stalo v posledních letech hitem. Lidé se k němu vracejí především kvůli zdražování plynu a elektřiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…