Hradec Králové: Slunná loučka vstupuje do své sedmé sezóny

09.05.2022 14:51 | Tisková zpráva

S příchodem krásného počasí se Správa nemovitostí Hradec Králové, provozovatel plaveckého areálu na Eliščině nábřeží, rozhodla od úterý 10. května 2022 otevřít Slunnou loučku, relaxační a odpočinkovou zónu v bezprostřední blízkosti padesátimetrového plaveckého bazénu. V provozu bude denně od 10 do 18 hodin a postupně, s přicházejícím létem, se bude otevírací doba prodlužovat.

Hradec Králové: Slunná loučka vstupuje do své sedmé sezóny
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Tato relaxační zóna uprostřed města si za předchozích šest sezón našla spousty příznivců hlavně z řad maminek s malými dětmi, pro které je primárně určena. Děti zde najdou nekonečný zdroj zábavy a jejich rodiče klid a bezpečí, neboť každý ze spousty herních prvků je vybírán s důrazem na jejich bezpečnost. I přesto, že návštěvnost Slunné loučky velmi záleží na počasí, a navíc byla v posledních letech snížena vlivem nepříznivých okolností jako například pandemie covidu, věříme, že letošní sezóna bude rekordní.

Asi největší atrakcí Slunné loučky zůstává velké mlhoviště, kolem kterého je soustředěno několik herních domečků a hrad se skluzavkou. V areálu naleznete i spoustu další her jako ruské kuželky, petangue nebo ping-pongový stůl. Pro děti je připraveno velké pískoviště, ti starší zde zase najdou trampolínky na zábavu i trénink. Návštěvníci také jistě uvítají množství laviček a lehátek pro pohodlný odpočinek a velké dřevěné opalovací plato.

Pokud máte ale sluníčka již moc, můžete využít stínu mohutných stromů nebo několika přenosných slunečníků. Samozřejmostí je pak i zázemí v podobě domečku, kde naleznete toalety, sprchy a koutek pro nejmenší s přebalovacím pultem, mikrovlnou troubou a ledničkou. Na terase je pak možnost občerstvení v bufetu. V otevírací době mohou návštěvníci vstupovat i do vnitřního areálu a využívat padesátimetrový plavecký bazén, dětský bazének, aquacentrum i Sauna & SPA zónu v městských lázních.

Anketa

Je sněmovní opozice (ANO a SPD) dostatečně důrazná v boji s vládou?

hlasovalo: 36799 lidí

V rámci přípravných prací na otevření byla pozvána odborná firma, která provedla ořez mohutných stromů v prostoru Slunné loučky, aby bylo i nadále pro návštěvníky bezpečné trávit čas v jejich stínu. Zároveň došlo i k ošetření keřů podél celého oplocení a byla provedena údržba trávníku (odplevelení, pohnojení, dosetí trávy). Očištěním a ošetřením prošly nerezové prvky, jako jsou sprcha nebo pítko, a dřevěné plochy dostaly nový nátěr, v pískovišti byl vyměněn písek.

Dobrou zprávou pro návštěvníky je, že sem vstupné zůstává stejné, to základní na celý den pro dospělé vychází na 30 korun a pro děti a seniory 20 korun. Děti do 120 cm a kočárky mají vstup zdarma. Rovněž tak návštěvníci, kteří vstupují na Slunnou loučku z vnitřního areálu mají vstup a pobyt venku zdarma.

Těšíme se na vaši návštěvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…