Hradec Králové: Slunná loučka začíná čtvrtou sezónu

26.04.2019 10:51

Již do čtvrté letní sezóny vstoupila slunná loučka u krytého plaveckého bazénu. Tato bezbariérová, venkovní relaxační a odpočinková zóna s rozlohou 4500 metrů čtverečních letos začala sloužit 24. dubna. Otevřena bude za příznivého počasí v pracovních dnech od 9 do 18 a o víkendech od 10 hodin do 18 hodin.

Hradec Králové: Slunná loučka začíná čtvrtou sezónu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„V letošním roce jsme přikoupili další nové atrakce. Můžete se tak těšit na zbrusu nové trampolínky nebo větší pískoviště, renovací prošlo opalovací plato i lavičky. U pískoviště jsou navíc nově i dřevěné piknikové stolky pro děti, kdyby jim při hrách vyhládlo,“ uvedla Jaroslava Bernhardová ze Správy nemovitostí Hradec Králové, která areál provozuje. „Novinky se nejmenší návštěvníci dočkají i u herních domečků. Oblíbené hradiště se skluzavkou, které se vloni poškodilo, nahradil pravý středověký hrad s realistickou kamennou fasádou, vstupními dveřmi a tajným východem za krbem. Nechybí mu ani vyhlídková věž s cimbuřím a samozřejmě oblíbená skluzavka,“ dodala. Součástí zóny je i terasa s lehátky, slunečníky a občerstvení s posezením, kde lze útratu rovněž platit hodinkami. Terasou je slunná loučka propojena s vnitřní částí areálu, takže si návštěvníci mohou jít zaplavat do padesátimetrového bazénu, navštívit aquacentrum či dětský bazének a poležet venku na sluníčku anebo ve stínu stromů.

Slunná loučka si každým rokem získává stále větší oblibu mezi návštěvníky plaveckého areálu. Přispívá k tomu i symbolické třicetikorunové základní vstupné nebo o deset korun levnější vstupné při vstupu samostatně na slunnou loučku. Návštěvníci kryté zóny plaveckého areálu mají vstup dokonce zdarma, na dobu strávenou na loučce se jim zastaví počítání času na čipových hodinkách. Navíc se jedná o jedinou část areálu, kam je povolen vstup i dětem mladším jednoho roku.

Správa nemovitostí Hradec Králové za tři roky provozu vybavila tuto relaxační zónu množstvím atrakcí a her, a tak zde návštěvníci vedle budovy se sociálním zařízením, sprchou, převlékací kabinkou a dětským koutkem najdou velké mlhoviště, opalovací plato a množství her. Například pétanque, kuželky, stolní tenis, herní domečky pro děti a mnoho dalších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…