Hradec Králové: Spolek KOS se proti Miletě odvolávat nebude

11.04.2019 13:59

Na včerejším společném jednání k nově vydanému územnímu rozhodnutí na rekonstrukci hradecké křižovatky Mileta spolek Kruh pro občanskou společnost (KOS) městu přislíbil, že se nebude se svými připomínkami odvolávat.

Hradec Králové: Spolek KOS se proti Miletě odvolávat nebude
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Do 13. dubna běží lhůta pro podání námitek a spolek KOS byl jediným subjektem, který veřejně zvažoval vydané územní rozhodnutí napadnout. Projekt na novou Miletu se tak s největší pravděpodobností dostane do další fáze stavebního řízení a významně se posune k samotné realizaci.

Na pozvání primátora se u jednoho stolu sešli zástupci města, kraje, ŘSD, a právě spolku KOS, kteří přednesli svoje námitky k projektu rekonstrukce jednoho z nejvytíženějších dopravních uzlů v Hradci Králové. „Velice si vážím korektního jednání, přístupu všech a jsem velmi rád za společnou dohodu. V rámci ní jsme spolku přislíbili, že během pokračování ve stavebním řízení budeme jejich připomínky dle možností všech zúčastněných dále projednávat a v projektu zohledňovat,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

V polovině března stavební úřad v Hořicích vydal nové územní rozhodnutí ke křižovatce Mileta. Původní rozhodnutí z roku 2016 úřady po odvolání hradeckého spolku Kos a z důvodu systémové podjatosti zrušily a řízení přesunuly do Hořic. „Pokud územní rozhodnutí nabude právní moci, bude to velký krok k samotné rekonstrukci Milety, kterou město zoufale potřebuje. Nyní bychom byli společně s ŘSD skutečně již velmi blízko,“ dodává primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Hlavním investorem rekonstrukce křižovatky Mileta je ŘSD, město Hradec Králové a Královéhradecký kraj se budou podílet na navazujících stavebních pracích v lokalitě. Radnice má na tyto investice v rozpočtovém výhledu pro roky 2021 a 2022 připravených celkem 90 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…