Hradec Králové: Stromům ve městě pomáhají zavlažovací vaky

08.11.2023 13:05 | Tisková zpráva

Během letošního roku využívaly Technické služby Hradec Králové tři stovky speciálních zavlažovacích vaků k dřevinám po městě. Tento trend v zalévání se těší velké oblibě i využívání, proto nyní přibude dalších 75 nových vaků. Technické služby je dostaly od královéhradecké společnosti Teleflex.

Hradec Králové: Stromům ve městě pomáhají zavlažovací vaky
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Zavlažovací vaky se staly oblíbeným nástrojem v rámci efektivního zalévání dřevin. Město je začalo využívat už před čtyřmi lety a postupně se snaží jejich počet navyšovat. Bohužel ani dnes jich ale nemáme tolik, abychom jimi zvládli pokrýt veškerou zeleň a dřeviny, kde je to třeba. Jsme proto velmi rádi za tento dar od společnosti Teleflex, který nám s rozšířením zásob pomůže. Společné spolupráce si vážíme a děkujeme za ni,“ popisuje Pavel Vrbický, náměstek primátorky pro správu Technických služeb Hradec Králové.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38534 lidí

Ty se starají o pravidelné rozmísťování těchto speciálních zavlažovacích vaků. Přikládány jsou převážně k mladým stromům, ale starší vzrostlé stromy nejsou výjimkou. U dřevin je možné je rozmístit jednotlivě nebo je k sobě i připnout po dvou či po třech. Postupně uvolňují potřebné množství vody, a to až po dobu devíti hodin.

Technické služby postupně vytipovávají místa, kam se vaky budou umísťovat. „V minulém týdnu nám začala podzimní výsadba a k vybraným novým stromům bude možné v případě potřeby hned vaky přikládat. Na zimní období je však budeme stahovat. Opět se znovu objeví na jaře, a to u stromů, které jsou obecně náchylné na nedostatek vody,“ doplňuje náměstek Vrbický. Vaky budou k vidění u nových výsadeb například v Blahoslavově ulici nebo na Pospíšilově třídě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na Muchovu stezku vykročí i Brno

19:11 Na Muchovu stezku vykročí i Brno

Ivančice, Moravský Krumlov či třeba slovenské Piešťany a ode dneška čerstvě zámek Zbiroh a město Brn…