Hradec Králové: Tendr na multifunkční fotbalový stadion

31.12.2020 11:52

Město před Vánoci obdrželo rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který se zabýval návrhem na přezkoumání zadávacích podmínek na stavbu multifunkčního fotbalového stadionu. Dle vyjádření ÚOHS se zadavatel (město) nedostatečně podrobně a srozumitelně vypořádal s některými námitkami stěžovatele.

Hradec Králové: Tendr na multifunkční fotbalový stadion
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Toto rozhodnutí ÚOHS je tedy procesního charakteru a nejedná se o rozhodnutí, zda stanovení zadávacích podmínek na stavbu multifunkčního fotbalového stadionu je dle ÚOHS správné, či nikoli. Město vyjádření ÚOHS plně respektovalo a mělo v plánu nechat jej nabýt právní moci. K tomu ovšem nedojde, jelikož navrhovatel (společnost PORR) podal rozklad k předsedovi ÚOHS.

„Vyjádření úřadu (ÚOHS) jsme od začátku plně respektovali a rozhodli jsme se nechat jej nabýt právní moci. Administrátor zakázky už přes Vánoce začal pracovat na opětovném vyřízení námitek, abychom tak byli plně v souladu s vyjádřením ÚOHS. Toto vyjádření však navrhovatel nerespektoval a podal proti němu rozklad. Nyní budeme čekat, jak se s vyvstalou situací ÚOHS vypořádá,“ říká náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha.

Rozhodnutí ÚOHS neuložilo zadavateli tendr zrušit, zadávací řízení tak pokračuje. Město však v tuto chvíli pouze nemůže uzavřít smlouvu s případným vítězem, což bylo stanoveno již v oznámení o zahájení řízení na ÚOHS v říjnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…