Hradec Králové: Testy prověřily znalosti žáků, naše školy obstály

13.09.2017 6:37

Necelá tisícovka žáků pátých tříd hradeckých základních škol se zapojila do projektu „Národní testování 5“. Testy, které zpracovala a vyhodnotila společnost Scio, prověřovaly úroveň výuky českého jazyka a matematiky na základních školách v celé republice. Podle výsledků analýzy si hradečtí školáci v těchto srovnávacích zkouškách poradili nadprůměrně dobře.

Hradec Králové: Testy prověřily znalosti žáků, naše školy obstály
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Testování se provádělo v dubnu 2017 a vedle češtiny a matematiky bylo jeho součástí i prověření obecných studijních předpokladů žáků. „Smyslem projektu je monitorovat výsledky výuky na základních školách na konci prvního stupně. Získaná data přinesou školám, respektive městu jako zřizovateli informace o jejich silných a slabých stránkách, doporučení pro případnou úpravu systému výuky,“ řekl Milan Jaroš, náměstek primátora Hradce Králové pro oblast školství.

Z hradeckých škol bylo v rámci testování zpracováno 2.459 testů od 882 žáků. Celého testování v rámci republiky se zúčastnilo 14.349 žáků ze 446 škol. Ve srovnávacích testech si žáci 5. tříd základních škol zřizovaných statutárním městem Hradec Králové poradili nadprůměrně dobře.

„Nejlépe vyřešili test z matematiky, nejtěžším pro ně byl test z českého jazyka,“ přiblížila výsledky Alena Synková, vedoucí odboru školství hradeckého magistrátu. „I když je na testovaných školách studijní potencionál v průměru využíván v rámci možností žáků, je třeba se na tuto oblast zaměřit a analyzovat ji se znalostí místních poměrů, jakou je například struktura žáků, pedagogického sboru či jiných charakteristik školy, které mohou mít na výsledky testování vliv,“ doplnila Synková.

Město Hradec Králové zřizuje na svém území celkem 17 základních škol, které navštěvuje 7.707 žáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…