Hradec Králové: Vítání nového roku odstartuje v 16 hodin

01.01.2016 11:28

Hradec Králové zažije tradiční vítání nového roku 1. ledna odpoledne. Sváteční program začne na Nový rok v 16 hodin promítáním městského kinožurnálu roku 2015.

Hradec Králové: Vítání nového roku odstartuje v 16 hodin
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Projekce na velkoplošnou obrazovku se odehraje na Velkém náměstí, kde se bude současně podávat teplý punč a čaj i tradiční čočková polévka. Vyvrcholení oslav prvního dne roku 2016 uvede zvon Augustin a v 18 hodin bude následovat videomapping věnovaný 150. výročí bitvy u Hradce Králové v roce 1866 zakončený ohňostrojem. Účastníkům akce pořadatelé doporučují, aby měli dobrý výhled na starou radnici.

Celý novoroční den bude možné v okolních prostorách s parkovacími automaty (Gayerova kasárna, zimní stadion, Orlické a Eliščino nábřeží) parkovat zdarma, občané však musejí počítat s některými omezeními v dopravě na Velkém náměstí mezi 17. a 19. hodinou. Od 17.55 hodin bude uzavřena Soukenická ulice ve směru od krajského úřadu a schodiště u Kozinky. Po dobu ohňostroje, tedy zhruba od 18 do 18.15 hodin, bude vypnuto osvětlení schodiště Bono Publico.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

22:05 Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

Prostor za „hokejkou“ čekají velké změny, na místě asfaltové plochy poblíž sociálně terapeutických d…