Hradec Králové: Výstava na náměstích připomíná život Václava Havla

27.10.2017 13:01

Od tohoto týdne mají obyvatelé východočeské metropole možnost vidět výstavu, která vznikla na podzim roku 2016 k nedožitým osmdesátým narozeninám Václava Havla. Venkovní panely s velkoplošnými fotografiemi Oldřicha Škáchy, které jsou rozmístěné na Ulrichově, Baťkově a Riegrově náměstí v Hradci Králové, budou k vidění zhruba měsíc.

Hradec Králové: Výstava na náměstích připomíná život Václava Havla
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Výstava se koná v rámci Hradeckého memoriálu, který seriálem koncertů, přednášek a výstav připomene konkrétní lidské osudy a události kolem 17. listopadu 1989.

Exteriérová výstava je projektem společnosti Post Bellum. „Výstava je zamýšlena především jako vyjádření úcty člověku, který se mimořádným způsobem zasloužil o svobodu a demokracii, jeho literárnímu dílu i celoživotnímu úsilí o dodržování lidských práv ve světě,“ uvádí na svých internetových stránkách nezisková organizace Post Bellum.

Slavnostní otevření výstavy se uskuteční ve čtvrtek 9. listopadu v 17:30 hodin na Ulrichově náměstí. V rámci následující vernisáže v prostorách Filharmonie Hradec Králové bude oficiálně zahájena také činnost hradecké pobočky projektu Paměti národa, zásadní aktivity společnosti Post Bellum. Jedná se o sbírku vzpomínek konkrétních osobností, fotografií, deníků a různých archiválií z období totalit 20. století. Dnes sbírka čítá tisíce zpracovaných pamětníků a jako internetový archiv je přístupná široké veřejnosti. Více najdete ZDE.

Hradecký memoriál, v rámci kterého se výstava koná, připomene hudbou, obrazem a slovem historické zkušenosti a konkrétní lidské osudy v souvislostech s událostmi kolem 17. listopadu 1989. Program naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…