Hradec Králové: Z fotbalového stadionu dočasně zmizela lízátka

16.09.2021 12:59 | Tisková zpráva

Dnes dopoledne byla dokončena demontáž posledního světelného stožáru – „lízátka“ na hradeckém fotbalovém stadionu v Malšovicích.

Hradec Králové: Z fotbalového stadionu dočasně zmizela lízátka
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Všechna zůstávají v areálu staveniště, kde bude posouzen jejich stav a následně budou repasována. Poté se znovu vrátí, osvětlovat budou nový multifunkční fotbalový stadion v Hradci Králové, který má být dokončen na jaře 2023. Zhotovitelem je sdružení firem Strabag, Geosan a D&D Elektromont.

„Lízátka“ jsou celkem čtyři, vysoká jsou přibližně 55 metrů a každé z nich váží zhruba 46 tun. S jejich demontáží začali stavbaři v úterý 14. září dopoledne, tento den také bylo složeno první lízátko. Další dva stožáry byly zdárně demontovány během včerejšího dne. Poslední „lízátko“ bylo jeřáby sundáno během dnešního dopoledne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…