Hradec Králové: Zloději berou i krmení určené pro lesní zvěř

12.10.2012 15:53

Stále častěji se lesníci potýkají s krádežemi potravy, která je určená v této době pro zvěř v městských lesích. Lapkové berou přichystanou zeleninu či solné kostky přímo ze zvířecích krmelišť. Zvířatům musejí lesníci potravu opakovaně obstarat a krmeliště častěji kontrolovat.

Hradec Králové: Zloději berou i krmení určené pro lesní zvěř
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Vzhledem k tomu, že jsou krmeliště umístěna hlouběji v lesích, kam se dostanou jen vozidla lesníků a cyklisté s chodci, lze s ohledem na hmotnost solné kostky usuzovat, že si je odváží zřejmě cyklisté a to nejspíše pro soukromé účely například pro chov ovcí. Obdobně se může hodit někomu i zeleninová potrava,“ objasňuje své postřehy Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové. Kromě potravy si lapkové z lesů odvážejí například pletivo či dříví.

„Lesní stráž bude ve spolupráci s lesníky instalovat v městských lesích fotopasti,“ říká Miroslav Hloušek, ředitel Městské policie Hradec Králové. Chytit pachatele při činu je v otevřených a rozlehlých lesích obtížné a počet fotopastí omezený. Lesníci proto vyzývají i ostatní poctivé návštěvníky lesa, aktuálně například i houbaře, aby si více všímali okolí a pomohli jim k odhalování zlodějů. „Je to všechno o mentalitě lidí,“ uzavírá Milan Zerzán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…