Hřbitov v Plzni-Bolevci bude opatřen kamerami

25.08.2018 17:58

Město Plzeň podpořilo 274 tisíci korunami instalaci kamer na hřbitově v Plzni-Bolevci, zbývajících 50 procent nákladů na jejich zřízení uhradí první plzeňský obvod. Nové kamery budou instalovány nejpozději počátkem října u vstupu a v prostorách hřbitova.

Hřbitov v Plzni-Bolevci bude opatřen kamerami
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Toto opatření je reakcí Odboru bezpečnosti, prevence a krizového řízení Magistrátu města Plzně a prvního městského obvodu na červencový útok vandalů, kteří zde povalili a rozkopali 20 hrobů a způsobili škody za několik stovek tisíc.

„Kamerový systém má své nezastupitelné místo a je přínosem zejména pro činnost represivních složek Policie České republiky a Městské policie Plzeň, kde může významně napomoci při odhalování přestupků a jiných správních deliktů a k zajišťování důkazních materiálů,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Odbor bezpečnosti se ve spolupráci se Správou veřejného statku města Plzně aktivně podílí na rozšiřování městského kamerového systému zejména v oblastech, kde častěji dochází k páchání protiprávnímu jednání na základě policejních statistik. „Již v minulosti byly instalovány kamerové body monitorující prostory v okolí kostela svatého Jiří v Doubravce a před Ústředním hřbitovem, kde vandalové v minulosti poničili hroby,“ dodal ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…