Hudební festival Znojmo opět rozezní město. Třináctý ročník zahájí Pavel Šporcl

06.07.2017 12:44

Hudba, excelentní víno a letní atmosféra jsou věci, které se pojí s Hudebním festivalem Znojmo (dále jen HFZ). Třináctý ročník festivalu zahájí ve čtvrtek 6. července houslista Pavel Šporcl, dlouholetý patron festivalu, který spolu s klavíristou Petrem Jiříkovským a Janáčkovým komorním orchestrem přivítá hosty na nádvoří Jihomoravského muzea.

Hudební festival Znojmo opět rozezní město. Třináctý ročník zahájí Pavel Šporcl
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Pojítkem akcí letošního festivalu je 500. vystoupení otce reformního hnutí v Evropě, Martina Luthera. Akce festivalu se tak nesou v duchu protestantské a katolické hudby. Stěžejním dílem v produkci HFZ je Příběh o Kristu, který vznikl spojením a scénickým ztvárněním děl Heinricha Schütze. Světová premiéra představení proběhne ve čtvrtek 20. července.

Návštěvníci se mohou těšit na přední evropský barokní orchestr Akademie für Alte Musik – AKAMUS. Mohou si pochutnat na Hostině pro hraběte Althana na zámku Vranov nad Dyjí nebo poznat mladé talenty na Koncertu malých géniů.

Festival nezapomíná ani letos na místní znojemské hudebníky. V pátek 7. července vystoupí Big Band ZUŠ Znojmo, Cimbálová muzika Antonína Stehlíka a další hosté na Hudebním večírku pro Znojmo a v pondělí 10. července se koná již tradiční Koncert znojemských hudebníků, tentokrát na nádvoří Jihomoravského muzea.

Čím festival vyčnívá nad ostatní? Jde o propojení netradičních míst koncertů – NP Podyjí, zámek Uherčice a Vranov aj., zážitkové gastronomie a vína. V rámci festivalu vzniká mimo jiné limitovaná edice festivalových vín a nabízí se šance ochutnat vína dvou desítek vinařů.

Více informací naleznete ZDE. Vstupenky na koncerty lze zakoupit online nebo na Turistickém informačním centru na Obrokové ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

19:27 Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

Litické děti opět budou stoupat po schodech do druhého patra školní budovy v Přeučilově ulici. Ve čt…