Humpolec: Studie ukazuje, jak by v budoucnu mohl vypadat sportovní areál v Okružní ulici

15.03.2021 21:49

Nahlédnout, jaké jsou možnosti budoucího rozvoje území, a koncepčně přistoupit k dalšímu rozvoji sportu ve městě.

Humpolec: Studie ukazuje, jak by v budoucnu mohl vypadat sportovní areál v Okružní ulici
Foto: infohumpolec.cz
Popisek: Humpolec

To byly hlavní motivace zadání studie pro sportovní areál v humpolecké ulici Okružní, kde se v současnosti nachází například zimní a fotbalový stadion, venkovní koupaliště Žabák nebo skatepark. Studie řeší nejen vylepšení dosavadních sportovišť, ale také přichází s novými záměry a s modernějším chápáním propojení jednotlivých částí včetně jejich využití širokou veřejností.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

Návrh koncepčního rozvoje celé lokality zjednodušeně řečeno pracuje se současnou sportovní nabídkou a zázemím, rozvíjí je, ale zároveň zmiňuje zápory prostranství a navrhuje možná vylepšení. „Za prioritní považujeme zejména rekonstrukci fotbalového zázemí, které neodpovídá současným standardům ani pro hráče, ani pro diváky. Už v nejbližší době se zaměříme například na vybudování nové tribuny, nových šaten a také zázemí pro sportovce a administrativu. Dále se budeme zabývat myšlenkou realizace krytého plaveckého bazénu a v další fázi víceúčelové sportovní haly. Studie dává nápad, pokračováním bude otevření široké diskuze a pečlivé zvážení všech pro a proti. To není otázka roku nebo dvou, ale výhledu na desetiletí, nicméně je důležité, že máme k dispozici konkrétní, vstupní návrh,“ sdělil místostarosta Humpolce Ing. Vlastimil Brukner.

Právě umístění plaveckého bazénu, které studie přináší, je podle jeho názoru zajímavé. „Jedná se o nárožní pozici sportovního areálu, v návaznosti na hlavní silnici v Okružní ulici,“ upřesnil Vlastimil Brukner. Jak zpracovatelé studie uvádí, tento prostor splňuje plošné požadavky, je nezastavěn a zároveň se jeví právě pro bazén jako vhodný. Argumentují, že jde o exponované místo, které je dobře viděno jak místními, tak i přespolními, což může být, i například spolu s atraktivní podobou objektu, velkou výhodou z hlediska návštěvnosti, a tím i pro udržení ekonomicky náročného provozu. Víceúčelovou halu pak studie umísťuje mezi zimní stadion a tenisové kurty.

Studie upozorňuje také na potřebu výrazného zkvalitnění prostupnosti celého areálu pro pěší. Jednotlivá sportoviště by na sebe měla přirozeně navazovat a cesty, které je spojují, by měly lákat k atraktivní procházce.

Město Humpolec studii na sportovní areál v Okružní ulici zadalo v loňském roce společnosti Masterplan projektanti. Je v souladu s již existující koncepcí rekreace a sportu, kterou konkrétně rozvíjí. Oba dokumenty jsou zveřejněny na webu města ZDE.

Studie sportovního areálu v Okružní ulici ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…