„Piknik je akce pro místní. Stejně jako v loňském roce je tu program pro celé rodiny od nemenších po dospělé. Je to příležitost se sejít, popovídat si, užít si společné odpoledne. Letos navíc se soutěží ve vaření guláše a během pro dobročinné účely,“ představila hlavní myšlenku vedoucí Marketingu a kultury města Hustopeče Jana Hrádková. A její slova se naplnila. Desítky rodin s dětmi se přišly na vlastní oči podívat a na vlastní jazyk ochutnat, jak dobře si povedou tři soutěžní týmy, které soupeřily o hlavní cenu – putovní Kotlík mlsného kocoura. „Soutěž ve vaření guláše není jen o tom vaření jako takovém. Tři týmy, které se nám letos přihlásily se skvěle vžily i do role bavičů, byl velký zážitek sledovat je při práci a při jejich vzájemném špičkování. Máme tu tým U pěti slunečnic, který vaří hovězí guláš, tým Zkol, což jsou kamarádi cyklisté, kteří nám uvaří krůtí guláš, a samozřejmě nesmí chybět MaKové panenky, které se pustily do guláše vepřového,“ seznámila nás se soutěžními týmy produkční Jana Tupá.
Se stejnou vervou, s jakou se týmy pustily do vaření, probíhalo i hodnocení jejich výkonů. „Hodnocení je dvojí. Jedno má na starost slovutná odborná porota ve složení kuchaře Luďka Beránka, Kamila Konečného ze spolku Všehoschopných a jedné zástupkyně z řad veřejnosti, kterou si vybral předseda poroty. Druhé hodnocení jsou hlasy veřejnosti, pomocí žetonů,“ vysvětluje systém Jana Tupá.
Konečné výsledky byly těsné, ale jasné. Zatímco u veřejnosti nejvíce bodoval krůtí guláš týmu Zkol, odborná porota předala putovní trofej do rukou Pěti slunečnic. „Náš guláš je totiž nejlepší. Máme hovězí maso z mladého býčka, který se volně pásl na zelených loukách a usmrcen byl antistresovou metodou, takže i náš guláš působí na lidi antistresově,“ prohlásily vítězky.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV