Hustopeče: Sousedský piknik sytil, bavil i pomáhal

15.06.2023 19:34 | Tisková zpráva

V sobotu 10. června se z Křížového kopce nesla nad celé město vůně guláše, ozvěna srdečného smíchu i duch pospolitosti a dobročinnosti. Zdrojem byl druhý ročník Sousedského pikniku, letos rozšířený o soutěž ve vaření guláše a trenýrkový běh na podporu potřebných.

Hustopeče: Sousedský piknik sytil, bavil i pomáhal
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

„Piknik je akce pro místní. Stejně jako v loňském roce je tu program pro celé rodiny od nemenších po dospělé. Je to příležitost se sejít, popovídat si, užít si společné odpoledne. Letos navíc se soutěží ve vaření guláše a během pro dobročinné účely,“ představila hlavní myšlenku vedoucí Marketingu a kultury města Hustopeče Jana Hrádková. A její slova se naplnila. Desítky rodin s dětmi se přišly na vlastní oči podívat a na vlastní jazyk ochutnat, jak dobře si povedou tři soutěžní týmy, které soupeřily o hlavní cenu – putovní Kotlík mlsného kocoura. „Soutěž ve vaření guláše není jen o tom vaření jako takovém. Tři týmy, které se nám letos přihlásily se skvěle vžily i do role bavičů, byl velký zážitek sledovat je při práci a při jejich vzájemném špičkování. Máme tu tým U pěti slunečnic, který vaří hovězí guláš, tým Zkol, což jsou kamarádi cyklisté, kteří nám uvaří krůtí guláš, a samozřejmě nesmí chybět MaKové panenky, které se pustily do guláše vepřového,“ seznámila nás se soutěžními týmy produkční Jana Tupá.

Se stejnou vervou, s jakou se týmy pustily do vaření, probíhalo i hodnocení jejich výkonů. „Hodnocení je dvojí. Jedno má na starost slovutná odborná porota ve složení kuchaře Luďka Beránka, Kamila Konečného ze spolku Všehoschopných a jedné zástupkyně z řad veřejnosti, kterou si vybral předseda poroty. Druhé hodnocení jsou hlasy veřejnosti, pomocí žetonů,“ vysvětluje systém Jana Tupá.

Konečné výsledky byly těsné, ale jasné. Zatímco u veřejnosti nejvíce bodoval krůtí guláš týmu Zkol, odborná porota předala putovní trofej do rukou Pěti slunečnic. „Náš guláš je totiž nejlepší. Máme hovězí maso z mladého býčka, který se volně pásl na zelených loukách a usmrcen byl antistresovou metodou, takže i náš guláš působí na lidi antistresově,“ prohlásily vítězky.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Zajímalo by mě, jaký je zájem o kandidaturu za SOCDEM?

Hledal jsem totiž kandidáty, ale žádné jsem ani na vašich stránkách nenašel. Nebo jich snad máte tolik, že nevíte koho vybrat? To dost pochybuji, když od vás dost politiků přešlo jinam, což teda já neschvaluju a takové politiky nevolím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín spustil novou hru Baťovy stopy

19:44 Zlín spustil novou hru Baťovy stopy

Zajímavé úkoly, hádanky, tipovačky i tvořivé výzvy. To vše nabízí nová interaktivní hra Baťovy stopy…