Hustopeče: Zahrádkáři se těší na novou podobu májového koštu

10.03.2022 6:32 | Tisková zpráva

V sobotu 30. dubna bude Sál společenského domu v Hustopečích patři hned dvěma významným výstavám vín. Hustopečská pečeť a Májový košt se spojily v jednu akci a nabídnou tak milovníkům vína vzorky malovinařů i profesionálů.

Hustopeče: Zahrádkáři se těší na novou podobu májového koštu
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

Nejen o této novince byla řeč na tradiční členské schůzi místní organizace Českého zahrádkářského svazu, která je spolu s Marketingem a kulturou města pořadatelem akce. 

Anketa

Zvládne Petr Fiala krizi cen energií a pohonných hmot?

hlasovalo: 70725 lidí

Místní organizace Českého zahrádkářského svazu se v neděli 6. března sešla na každoroční členské schůzi. Díky covidu neměli členové v uplynulém roce možnost tradičních aktivit, proto se spíše vyhlíželo dopředu. „Naše činnost v uplynulém roce nebyla vlastně žádná, proto to dnes bylo krátké. Vybrali jsme členské příspěvky a probrali jsme si, co nás letos čeká,“ shrnul s lehkým úsměvem na rtech body program předseda místní organizace Radovan Tomeš.

Tou nejočekávanější akcí zahrádkářů je každoroční Májový košt vín. Letos se dočká výrazné proměny. „My dlouhodobě spolupracujeme s Marketingem a kulturou na různých akcích a právě odtud vzešel ten nápad spojit obě akce dohromady. My jsme to uvítali, protože nám to pomůže se spoustou organizačních věcí. Návštěvníci na jedné straně ochutnají vzorky Hustopečské pečetě a na druhé straně naše vína. Bodování bude probíhat zvlášť,“ vysvětluje Tomeš.

A milovníci menších ochutnávek se mohou těšit i na oblíbené vinařské čtvrtky, během kterých si zahrádkáři zvou do svého sklepa v ulici Na Hradbách profesionální vinaře, aby s nimi porovnali svá vlastní vína. „Letos už to nestihneme, protože vinařské čtvrtky jsme vždy pořádali od poloviny ledna do konce března a ta opatření se teprve ruší. takže si to necháme asi až za rok. Ale určitě se k nim chceme vrátit, protože měly velký ohlas,“ těší se Tomeš.

Místní organizace sdružuje okolo 90 členů, především starších malovinařů, proto se pořádané akce točí kolem vína. A i když nových členů jim moc nepřibývá, s radostí pozorují nové vinařské aktivity ve městě. „Nedávno jsem byl účasten schůzky, na které se nám představilo Hustopečské vinařské bratrstvo. To je vítaná iniciativa, nebudeme si nijak konkurovat, naopak chceme navázat nějakou spolupráci při výpůjčce prostor nebo při bodování našich vín. Nevidím v tom problém a těším se, protože nás, zahrádkářů, už pomalu, ale jistě ubývá,“ posteskl si Tomeš.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…